Підписання договору про міжнародне співробітництво з Афінським національним університетом імені Каподистрії (м. Афіни, Греція)

logoсерпень 2015 року

 

 

 

Новий навчальний рік Київський університет імені Бориса Грінченка розпочав з підписання договору про міжнародне співробітництво з Афінським національним університетом імені Каподистрії!

Афінський університет, який є найдавнішим серед сучасних університетів Греції, було засновано 3 травня 1837 року. Перш ніж університет здобув свою сучасну назву на честь першого президента Греції Іоанніса Каподистрії, він був відомий як Університет Оттона — за ім’ям першого короля Оттона Баварського. Наразі Афінський університет включає п’ять інститутів та тридцять факультетів, налічує більше п’ятдесяти тисяч студентів та входить до п’ятірки найпрестижніших вишів країни.

У рамках підписаного Договору плануються спільні міжкафедральні наукові проекти, вебінари, академічна мобільність, розробка спільних науково-дослідних проектів для участі у грантових програмах Європейського Союзу та обмін досвідом за відповідними напрямами.

Ініціатором співпраці з Афінським національним університетом імені Каподистрії є Голованов С.О., к.п.н., доцент кафедри всесвітньої історії.