Посвята першокурсників у студенти Педагогічного інституту та Інституту Людини

DSC0329031 серпня 2015 року
м.Київ, вул. Маршала Тимошенка, 13-Б

 

 

 

Сьогодні, 31 серпня, о 13.00 в актовій залі Київського університету імені Бориса Грінченка відбулася посвята у студенти першокурсників Педагогічного інституту та Інституту людини.

Посвята розпочалася з урочистого виконання гімну України, та вітального слова Голови студентського парламенту Анастасії Юрганової. Далі перед присутніми у залі зі співами, хореографічними постановками, міні-виставами виступили викладачі та студенти Університету, в тому числі майбутні наставники та друзі першокурсників.

На святі був присутній заступник Міністра освіти і науки України Павло Полянський, який привітав студентів з початком навчального року і нового етапу у їхньому житті та поділився своїми міркуваннями: «Я думаю, що, насправді, ви щасливі люди і значною мірою залежить від кожного з вас, чи будете ви тим, ким хочете, упродовж усіх цих років. Ви вибороли право навчатися в дуже динамічному, в дуже поважному сьогодні в столиці та Україні університеті. Університет, професори, викладачі, лаборанти, ваші колеги і друзі зі старших курсів будуть сприяти тому, щоб за допомогою навчального процесу ви самі вибудовували в собі готовність працювати».

Першокурсників з початком студентства привітав також ректор Університету, доктор філософських наук, академік НАПН України – Віктор Огнев'юк. Звернувшись до майбутніх педагогів, Віктор Олександрович наголосив, що «усе матеріальне закінчується разом із життям людини, а те, що ви вкладете в інших людей, те, що віддасте іншим людям, буде жити завжди». Ректор побажав студентам стати у стінах Університету справжніми професіоналами, що поєднують у собі найкращі людські і громадянські якості і завжди бути впевненими в собі та у тому шляху, який вони обрали.

Також на святі були присутні іноземні колеги, учасники міжнародного проекту «IRNet»: Барбара Грабовська, професор, доктор хабілітований, професор кафедри загальної освіти та методології досліджень Університету Сілезії (Польща); Лукаш Квадранс, кандидат наук, викладач кафедри загальної освіти та методології досліджень Університету Сілезії (Польща); Мартін Цапай, кандидат наук, доцент кафедри комп'ютерних наук Університету Костянтина Філософа в Нітрі (Словаччина) та Юлія Томанова, кандидат наук, доцент кафедри комп'ютерних наук Університету Костянтина Філософа в Нітрі (Словаччина).

Наприкінці заходу студенти, отримавши символічний студентський квиток, разом зі всіма присутніми в залі завершили урочистості з нагоди посвяти виконанням Гімну Київського університету імені Бориса Грінченка.

 

DSC03254
DSC03257
DSC03269
DSC03276
DSC03288
DSC03290
DSC03296
DSC03298
DSC03309
DSC03324
DSC03337
DSC03340