Посвята першокурсників у студенти Інституту мистецтв та Інституту суспільства

DSC0333031 серпня 2015 року
м.Київ, вул. Маршала Тимошенка, 13-Б

 

 

 

31 серпня, о 16.00 відбулася посвята першокурсників Інституту мистецтв та Інституту суспільства в студенти Київського університету імені Бориса Грінченка.

Після спільного виконання гімну України, з якого розпочалась посвята, з екранів у концертній залі відеозверненням привітав першокурсників Віталій Кличко – Київський міський голова.

Завдяки концертній програмі заходу першокурсники мали змогу ознайомитися з історією Києва, Університету, коротким життєписом діяльності нашого ідейного лідера Бориса Грінченка та насолодитися виступами студентів і викладачів.

До всіх присутніх в залі звернувся ректор Університету, доктор філософських наук, академік НАПН України – Віктор Огнев'юк. «В нашому університеті працює одне правило: як ректор, так і викладачі працюють задля того, щоб служити студентам. Це означає, що ми маємо сумлінно виконувати свій обов’язок, заради того, щоб виправдати вашу довіру» - зазначив Віктор Олександрович.

Також, з привітальним словом до студентів звернувся художній керівник Київського національного академічного театру оперети Богдан Струтинський: «У вас є надзвичайно фантастичний приклад вашого ангела-охоронця – Бориса Грінченка. Я думаю, що його зразок - це потужний інструмент, задля того, щоб досягнути тих цілей, які ви ставите перед собою. Я б хотів, щоб всі зрозуміли, що знання помножені на творчість дають вам величезні крила і завдяки цим крилам ви можете досягнути дуже багато в житті. Головне – ніколи в собі не сумнівайтеся, вірте в себе та дійте!»

Також на святі були присутні іноземні колеги, учасники міжнародного проекту «IRNet»: Ева Огродська-Мазур, професор, доктор габілітованний заступник декана з наукової роботи та міжнародного співробітництва Факультету етнології і освітніх наук Університету Сілезії (Польща); Анна Гайджиця, професор, доктор хабілітованний, професор кафедри загальної освіти та методології досліджень Університету Сілезії (Польща), член польсько-чеського наукового товариства, член Асоціації з підтримки міжнародної освіти; Мілан Хмура, кандидат наук, кафедра педагогіки та освіти дорослих Педагогічного факультету Остравського університету (Чеська Республіка); Петер Цвек, кандидат наук, доцент кафедри комп'ютерних наук Університету Костянтина Філософа в Нітрі (Словаччина).

В урочистій атмосфері Віктор Олександрович та Богдан Дмитрович вручили представникам першого курсу символічний “Студентський квиток” та, насамкінець, усі присутні заспівали Гімн Університету.

 

 

DSC03104
DSC03269
DSC03330
DSC03379
DSC03393
DSC03399
DSC03404
DSC03407
DSC03410l
DSC03414
DSC03415