В Київському університеті імені Бориса Грінченка було проведено українсько-чеський семінар «Усна історія як метод і джерело»

фото-сем

10 вересня 2015 року
м.Київ, вул. М. Тимошенка, 13-Б

  

 

 

10 вересня 2015 р. в Київському університеті імені Бориса Грінченка було проведено українсько-чеський семінар «Усна історія як метод і джерело» присвячений теорії, методиці та практиці проведення усно-історичних досліджень. Студентам спеціальностей «історія» та «журналістика» було презентовано цикл лекцій з історії зародження й розвитку «oral history» у світовій та вітчизняній історичній науці й теорії дослідження.

У ході навчання студентів ознайомили з організацією та методиками проведення усно-історичних інтерв’ю та приділили увагу удосконаленню практичних навичок роботи з цими методиками.

Організаторами семінару стала чеська громадська організація «Асоціація з міжнародних питань» (Asociace pro mezinárodní otázky, www.amo.cz) в рамках проекту «Альтернативна освіта для українських шкіл» Міністерства закордонних справ ЧР програми TRANS та при підтримці Міністерства освіти і науки України.

Перед студентами виступив Микола Боровик, кандидат історичних наук, докторант університету Людвіга-Максиміліана (Мюнхен, Німеччина) та Юрій Волошин, професор кафедри історії України Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка. Було запропоновано взяти участь у міжнародному проекті, присвяченому дослідженню усної історії.

 

Фото-семінар
фото-сем
фото-семін
фото-семінар1
фото-семінар2