Навчання грінченківців у Польщі!

fgMypXwIcSIЧенстохова, Польща
   

 

 

 

 

В рамках двосторонньої угоди про співпрацю між Київським університетом імені Бориса Грінченка та Полонійною академією в Ченстохові дві студентки з Педагогічного інституту провели осінній семестр у Польщі.

Світлана Литвиненко і Рогова Маргарита діляться своїми враженнями про навчання у Ченстохові:

«Дякуємо Університету імені Бориса Грінченка за казку! Ще 10 місяців тому ми навіть не могли уявити, що коли-небудь поїдемо за кордон. А тепер, обертаючись назад, бачимо купу прекрасних вражень та емоцій, пережитих за ті 4 з половиною місяці, які ми провели в казці, що втілилась в життя завдяки Київському університету імені Бориса Грінченка.

Ми відкрили для себе не лише надзвичайно дружелюбних людей цієї країни а й незліченну кількість красот, якими багата наша сусідка-Польща у містах, які відвідали: Варшава, Краків, Вроцлав, Катовіце, Познань, Закопане, Люблін, Ольштин, Торунь, Лодзь та рідна Ченстохова. Завдяки цій можливості, ми змогли подорожувати такими країнами як: Литва, Латвія, Естонія, Угорщина, Словаччина, Чехія, Австрія, Німеччина та Італія. Спробували себе в ролі справжніх європейців, живучи і навчаючись там. Відчули, що означає навчатись в європейському університеті з європейською системою освіти; як здавати по 11 предметів, кожен з яких викладався англійською мовою; бачити в розкладі на одному тижні заняття з англійської, німецької, польської, французької та латинської мов. Познайомитись та роздружитись з молдованами, турками, китайцями, італійцями, колумбійцями, словенами, румунами, французами і навіть мати найкращих друзів з Португалії.

На папері неможливо описати того захвату, з яким ми згадуємо про все ЦЕ. Ми хочемо подякувати ректору Огнев’юку Віктору Олександровичу, директору Педагогічного інституту Юрченку Віктору Івановичу, всій кафедрі дошкільної освіти та викладачам, які пішли нам на зустріч і приймали всі опрацювання електронною поштою. Спасибі Вам за те, що тепер ми маємо свою казку під назвою Ченстохова!»

 

fgMypXwIcSI
PicsArt_02-15-08.58.38
SehK9B3FZks
y8U9HITpfak