Підписано договір з Лісабонським університетом!

Підписано договір з Лісабонським університетом!серпень 2016 року
Київський університет імені Бориса Грінченка

 

 

 

        Першим португальським партнером Університету Грінченка стає Лісабонський університет, який знаходиться в столиці країни і є одним із найбільших і відомих в Португалії.

        Наукова база Лісабонського університету може пишатися своєю дослідницькою лабораторією, а також трьома тисячами викладачами. Серед відомих випускників Університету можна зазначити: видатного поета і драматурга свого часу Франсішку Са ді Міранда, голову Єврокомісії Жозе М. Д. Баррозу, нинішнього та колишнього президентів держави Португалії Жорже Сампайо ат Маріу Соариша відповідно. З відомих особистостей, які викладали в Лісабонському університеті слід зазначити першого політичного лідера країни Афонсо Косту, а також першого Президента Португалії Теофіла Брагу. Серед письменників до викладацького склад входили Урбану Таварес Родрігеш і Виторину Немесиу.

       В межах договору між нашими Університетами запланована участь у спільних науково-дослідних проектах, проведення спільних конференцій та семінарів, сприяння академічному і неакадемічному обміну науково-педагогічних працівників та студентів.