Закрита презентація освітнього проекту «Початкова школа: Освіта для життя» в Університеті Грінченка

Закрита презентація освітнього проекту «Початкова школа: Освіта для життя» в Університеті Грінченка03 лютого 2017 року
Київський університет імені Бориса Грінченка

 

 

 

03 лютого 2017 року у Київському університеті імені Бориса Грінченка відбулася закрита презентація освітнього проекту «Початкова школа: Освіта для життя».

Фахівці Університету на чолі з ректором, доктором філософських наук, професором, академіком НАПН України Віктором Олександровичем Огнев’юком презентували освітній проект Міністру освіти і науки України Лілії Михайлівні Гриневич та представникам спеціалізованих навчальних закладів столиці.

Робоча група розробила абсолютно нову концепцію навчання в початковій школі. В основі якої лежить ціннісно-особистісний підхід, який сприятиме цілісному розвитку учнів початкової школи.

В результаті навчання діти вчитимуться критично мислити, працювати в команді, вмітимуть та розумітимуть, як застосувати на практиці здобуті знання і вміння, а також матимуть сформовану цілісну картину світу. Навчання для учнів стає цікавим та евристичним, інноваційним. Також змінюється і роль самого вчителя. В процесі навчання він стає для учнів своєрідним провайдером, допомагає кожному учню проявити себе, розкрити їх таланти та здібності.

У презентації також взяли участь: Наталія Пархоменко, заступник директора з навчально-виховної роботи спеціалізованої школи № 194 «Перспектива», вчитель початкових класів, Ірена Корбабіч-Путко, директор «Новопечерської школи», Марина Пристінська, заступник директора «Новопечерська школа», Аліна Буртова методист відділу початкової освіти Інституту модернізації змісту освіти, Світлана Тарнавська завідувач сектором, Інна Побережна вчитель початкових класів спеціалізованої школи № 194 «Перспектива», Лариса Коляко вчитель початкових класів загальноосвітнього навчального закладу № 170, Лариса Мотвейко, вчитель початкових класів спеціалізованої школи № 244.

Закрита презентація освітнього проекту «Поч...
Закрита презентація освітнього проекту «Поч...
Закрита презентація освітнього проекту «Поч...
Закрита презентація освітнього проекту «Поч...
Закрита презентація освітнього проекту «Поч...