Семінар «Використання цифрових технологій для математичної освіти»

Семінар «Використання цифрових технологій для математичної освіти»

21 червня 2018 р.
Київський університет імені Бориса Грінченка

 

 

  

В Київському університеті імені Бориса Грінченка на Факультеті інформаційних технологій та управління 21 червня 2018 року відбувся семінар "Використання цифрових технологій для математичної освіти" для викладачів кафедри інформаційних технологій і математичних дисциплін, студентів спеціальностей Математика та Інформатика та інших членів факультету. Семінар був проведений кандидатом педагогічних наук, доцентом кафедри Вембер Вікторією Павлівною, учасником міжнародного проекту «Модернізація педагогічної вищої освіти з використання інноваційних інструментів викладання» (MoPED) програми ЄС Еразмус + КА2 – Розвиток потенціалу вищої освіти, № 586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP. В.Вембер адаптувала та представила матеріали тренінгу "The Use of Digital Technologies in Mathematics Education", який відбувся в University of Cyprus у червні 2018 року.

Матеріали, що були презентовані колегами з Університету Кіпру в рамках тренінгу, можуть бути корисними для подальших досліджень за науковою темою кафедри інформаційних технологій і математичних дисциплін «Теоретичні і практичні аспекти використання математичних методів та інформаційних технологій в освіті і науці».

Вхідне опитування про програмні засоби та онлайнові ресурси, які використовуються для математичної освіти, було проведено з використанням власних мобільних пристроїв учасників, відповіді були відображені на запропонованій віртуальній дошці. Опитування показало, що більшість ресурсів, які використовують європейські партнери, мало відомі в нашому Університеті.

Учасники з інтересом ознайомилися з можливостями представлених онлайнових сервісів та математичних бібліотек, зокрема https://www.nctm.org, http://nlvm.usu.edu, http://www.multiplication.com, https://mathematics.library.cornell.edu, https://www.explorelearning.com.

Більш детальне дослідження можливостей та напрямків використання даних ресурсів буде корисним для впровадження, зокрема на спеціальностях "Математика" та "Інформатика".

Звіт про проведення семінару

 

Семінар «Використання цифрових технологій д...
Семінар «Використання цифрових технологій д...
Семінар «Використання цифрових технологій д...
Семінар «Використання цифрових технологій д...