Підсумкове обговорення Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року

img 5037

Ректор університету Віктор Огнев’юк взяв участь у підсумковому громадському обговоренні Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року

26 серпня 2011 року в актовій залі АТ „Київпроект” відбулося підсумкове обговорення Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року. Засідання вів голова Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Зімін.

У залі зібралося понад 500 представників трудових колективів Шевченківського району. Голова Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Зімін розповів присутнім про мету та цілі Стратегії і її роль в житті та розвитку Шевченківського району.

З основними положеннями Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року учасників зібрання ознайомив  заступник голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Баган Анатолій Олександрович.

Зі своїм баченням Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року виступили:  директор Інституту технічної теплофізики НАН України, академік НАН України  Долінський Анатолій Андрійович, президент-голова правління ДАХК «Артем» Смаль Станіслав Миколайович, проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Свінціцький Анатолій Станіславович,  учений секретар Інституту газу НАН України, кандидат технічних наук Ільєнко  Борис Кузьмич, президент благодійної організації «Слов’янський фонд»  Янченко  Володимир Володимирович.

Свої пропозиції до розділу „Освіта” вніс ректор нашого університету, доктор філософських наук, професор, академік НАПН України, заслужений працівник освіти Огнев’юк  Віктор Олександрович. Він розповів про проблеми підготовки кадрів та інші, які мають знайти відображення в Стратегії. Була порушена основна проблема, яку має вирішувати Стратегія – це рівний доступ до якісної освіти. Наголошено на необхідності переходу столичної освіти від моделі підтримки функціонування системи навчальних закладів до моделі випереджального розвитку на засадах стратегічного планування, проектного менеджменту та лідерства. Визначено пріоритети розвитку освітньої сфери, а саме:

  • зорієнтованість освіти на потреби особистості;
  • забезпечення підготовки та професійний розвиток педагогічних кадрів;
  • підвищення вмотивованості та якості педагогічної діяльності; 
  • забезпечення переходу від функціонування системи освіти до її розвитку;
  • створення умов для розширення фінансової самостійності та автономії навчальних закладів;
  • забезпечення інноваційності та інформаційно-технологічної актуальності системи освіти;
  • здійснення переходу до стратегічного планування та програмно-цільового управління освітою;
  • зниження ресурсо- та енергозатратності системи освіти.

Наприкінці обговорення  голова Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Зімін Сергій Георгійович підбив підсумки розмови та запевнив, що всі надані пропозиції будуть детально вивчені спеціалістами, проаналізовані та враховані і внесені до Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року.