Зимова школа е-урядування

Зимова школа е-урядування

10-12 березня 2020 року

 

   

 

10-12 березня 2020 року викладачі кафедр комп’ютерних наук і математики та управління ФІТУ Наталія Морзе, Оксана Литвин, Тетяна Носенко, Людмила Ільїч, Олена Акіліна, Валерій Павлюк та кафедри романської філології та порівняльно-типологічного мовознавства Інституту філології Русудан Махачашвілі брали участь в зимовій школі в рамках міжнародного проекту «Консультування українських університетів зі створення магістерської освітньої програми “Електронне урядування” для розвитку та підвищення обізнаності про електронне урядування через впровадження ІКТ-рішень для підтримки реформ в Україні», який фінансується Міністерством закордонних справ Естонії.

Протягом трьох днів учасники школи мали нагоду зануритися в процедури створення е-сервісів, сервіс-дизайну, зрозуміти складність архітектури та сутність е-врядування. Основними спікерами школи були найкращі фахівці Європи з цього напрямку - науковці Естонії, де вже побудовано електронну державу. Представники Талліннського технічного університету (TalTech, Естонія): Іngrid Pappel, Anastasiia Dudko, Markko Liutkevičius, Silvia Lips, Regina Erlenheim та Keegan McBride, менеджер GovAILab, головний технічний консультант Порталу даних відкритого уряду Естонії, ділились своїм знаннями теоретичних основ та основних концепцій електронного суспільства. Важливим для слухачів було ознайомитись із практичним досвідом переходу державних служб в цифрову сферу, побудову безпаперових сервісів, забезпечення захисту даних, створення та управління базами даних, технічного, інформаційного та організаційного забезпечення такого переходу. Окрема вдячність Regina Erlenheim за цінні знання та практичні кейси розробки й планування електронних послуг, їх технічне обслуговування та підтримку.

Закінчилась школа розробкою групових проектів планування та проектування електронного сервісу, актуального для громадян України. Із завданням впорались всі! Слухачі зимової школи дуже вдячні естонським колегам за цікаву програму та продуктивні навчальні заняття, а також колегам з Національної академії державного управління при Президентові України за комфортні умови навчання.

Тепер з нетерпінням чекаємо колег на літню школу в стінах Університету Грінченка!

 

Зимова школа е-урядування
Зимова школа е-урядування
Зимова школа е-урядування
Зимова школа е-урядування
Зимова школа е-урядування
Зимова школа е-урядування
Зимова школа е-урядування