Ukrainian Journal of Sinology Studies – нове видання Університету Грінченка

Ukrainian Journal of Sinology Studies – нове видання Університету Грінченка»

Київський університет імені Бориса Грінченка

 

    

 

 

 

Відповідно до рішення  ІІ Всеукраїнського науково-методичного семінару викладачів китайської мови, який проходив 15-16 листопада 2019 року  на базі Київського університету імені Бориса Грінченка, було засноване видання UKRAINIAN JOURNAL OF SINOLOGY STUDIES ("Українського журнал синологічних студій"). Підтримали ініціативу Центру китаєзнавчих досліджень Інституту філології Київського університету імені Бориса Грінченка і стали співзасновниками часопису Посольство Китайської Народної Республіки в Україні та Китайська академія соціальних наук.

Менше ніж за рік від дня заснування вийшли друком два випуски науково-дослідного журналу. З цієї нагоди Надзвичайний та Повноважний Посол Китайської Народної Республіки в Україні Фань Сяньжун звернувся з привітанням до наукової спільноти і висловив сподівання, що "Український журнал синологічних студій", як посланець дружби й співробітництва між двома країнами, стане платформою для взаєморозуміння, взаємоповаги, взаємного пізнання й взаємного навчання і зробить свій внесок у здоровий розвиток традиційної дружби між Китаєм та Україною.

Попри те, що журнал лише розпочав функціонування, на його шпальтах уже розміщені матеріали дослідників не тільки з України та Китаю, але й з Австралії, Азербайджану, Великої Британії, Казахстану, Латвії, Німеччини, Республіки Білорусь, Сінгапуру, Таджикистану, Шрі-Ланки. Це, безсумнівно, підвищуватиме авторитет нашого Університету як потужного центру китаєзнавчих досліджень в Україні та світі.

Привітання Надзвичайного та повноважного посла КНР

 

Матеріали надано Інститутом філології

 

Ukrainian Journal of Sinology Studies – нов...
Ukrainian Journal of Sinology Studies – нов...
Ukrainian Journal of Sinology Studies – нов...