Бібліотека презентує повну колекцію словників Бориса Дмитровича Грінченка

Бібліотека презентує повну колекцію словників Бориса Дмитровича Грінченка

Київський університет імені Бориса Грінченка

 

 

 

У рамках Грінченківської декади Бібліотека презентує повну колекцію словників Бориса Дмитровича Грінченка. Цю колекцію нам допомогли зібрати друзі та однодумці у справі збереження грінченківської наукової спадщини – меценати Бібліотеки та Університету Ганна Росенко та Сергій Ночовкін, котрі мають неабияку любов до українського слова та словників зокрема. Протягом 2017 – 2021 років вони віднайшли, викупили та передали Університету всі словники Бориса Грінченка, що були видані за період з 1907 до 1958 років, в саме: 

  1. Борис Грінченко. Словарь української мови. Зібрала редакція журналу "Кіевская Старина". Київ, 1907-1909. 1, 2, 3, 4 томи.
  2. Борис Грінченко. Словарь української мови – Украинско-русскій словарь. 2-ге видання. Видавництво "Українське Слово", Берлін, 1924. 1 та 2 томи. 
  3. Борис Грінченко. Словник української мови. За редакцією академіка Сергія Єфремова та Андрія Ніковського. 3-є видання, виправлене й доповнене. Видавництво "Горно", Київ, 1927-1928. 1, 2 та 3 том у трьох книгах. 
  4. Борис Грінченко. Словник української мови. За редакцією академіка Сергія Єфремова та Андрія Ніковського. 3-є видання, виправлене й доповнене. Видавництво "Горно", Київ, 1927-1928. 1, 2 та 3 том. Раннє видання у двох книгах. 
  5. Б.Д. Грінченко. Словник української мови. За редакцією А.А. Хвилі. Том I. А-Ж. Соцеквидав України, Київ, 1937. 501 стор.
    За посиланням – повнотекстова Колекція прижиттєвих видань творів та словників Бориса Грінченка:

Колекція прижиттєвих видань творів та словників Бориса Грінченка

Матеріали надано Бібліотекою

 

 

Бібліотека презентує повну колекцію словник...
Бібліотека презентує повну колекцію словник...
Бібліотека презентує повну колекцію словник...