Дипломатично-науковий марафон «#Леся_єднає_світ!» пройшов за участю викладачів та студентів-грінчевківців!

Дипломатично-науковий марафон «#Леся_єднає_світ!» пройшов за участю викладачів та студентів-грінчевківців!

26 лютого 2021 року 
Київський університет імені Бориса Грінченка

 

 

 

25-26 лютого 2021 року викладачі та студенти кафедри міжнародних відносин та міжнародного права Факультету права та міжнародних відносин взяли участь у міжнародній події, присвяченій творчості геніальної доньки українського народу – Лесі Українки.

У рамках дипломатично-наукового марафону «#Леся_єднає_світ!», творчість видатної поетеси прозвучала мовами понад 20 країн. Захід було організовано Посольством України в Грузії і Науковим товариством історії дипломатії та міжнародних відносин, за організаційного сприяння Державного підприємства «Генеральна дирекція з обслуговування представництв». Інформаційну підтримку надало Представництво Фонду Ганса Зайделя в Україні в межах проєкту «Європейські цінності та культурна дипломатія: молодіжні зустрічі».

Модераторами дипломатично-наукового марафону виступили завідувач кафедри міжнародних відносин та міжнародного права, доктор історичних наук, професор Ігор Володимирович Жалоба, голова Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин, доктор історичних наук, професор Ірина Борисівна Матяш, доктор історичних наук, професор кафедри міжнародних відносин та міжнародного права, Надзвичайний і Повноважний Посланник першого класу Олександр Глєбович Цвєтков.

Творчість великої української поетеси мовами різних народів світу допомогли проілюструвати студентки 2-го курсу кафедри міжнародного права та міжнародних відносин, які навчаються на освітній програмі "Суспільні комунікації". Так, іспанською мовою славнозвісний "Contra spem spero" прочитала Катерина Давиденко, корейською – Наталія Базарна. Руслана Клюй ознайомила відвідувачів дипломатично-наукового марафону із творчістю видатної поетеси турецькою мовою, прочитавши вірш "Надія/Ümit".

Наші студенти гідно представили Університет у середовищі високоповажних учасників, серед яких були: представники МЗС України, Посольства України в Грузії, Посольства України в Хорватії, Посольства України в Республіці Білорусь, Посольства України в Лівані, Посольства України в Республіці Болгарія, Посольства України в Австрійській Республіці, Посольства України в Азербайджані, Посольства України в Республіці Молдова, Посольства України в Турецькій Республіці, Посольства України в ФРН, Посольства України в Литовській Республіці, Посольства України в Єгипті, Посольства України в Японії, Генерального консульства України в Едмонтоні, а також Інституту Україністики при Тбіліському державному університеті ім. Іване Джавахішвілі, Французько-української асоціації (Ніцца). З-поміж інших учасників марафону взяли участь у цьому цікавому заході представники Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного університету «Острозька академія», Чорноморського національного університету імені Петра Могили, Навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії і філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, Львівського національного університету імені Івана Франка, Закарпатського державного університету, Навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина Тернопільського Західноукраїнського національного університету, Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка».

Спільними зусиллями учасникам марафону сприяли донесенню знань про усе багатство культурного надбання нашого народу у зовнішній світ, а також актуалізували історичне значення творчого доробку відомої української поетеси та пам’яті про нелегкий життєвий шлях громадської діячки, популяризували українську культурну спадщину у світі та сприяли зміцненню партнерських відносин між державами світу в царині культурної дипломатії.

Всі, хто бажає, мають можливість переглянути марафон за посиланням.

Матеріали надано Факультетом права і міжнародних відносин

 

 

Дипломатично-науковий марафон «#Леся_єднає_...
Дипломатично-науковий марафон «#Леся_єднає_...
Дипломатично-науковий марафон «#Леся_єднає_...
Дипломатично-науковий марафон «#Леся_єднає_...
Дипломатично-науковий марафон «#Леся_єднає_...