05 березня 2021 року
5 березня 2021 року вперше в Україні відбувся онлайн-фестиваль присвячений традиційній українській страві борщ. Організатори - Громадська організація "Інститут культури України" і Міністерства культури та інформаційної політики України.
Мета фестивалю - номінування страви до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства (ЮНЕСКО).
Майстри з усіх регіонів України готували борщ за своїми унікальними рецептами. На фестивалі встановили рекорд України: масове одночасне приготування представниками 25-ти регіонів України традиційних українських борщів.
Від Луганської області в заході взяла участь студентка V курсу освітньої програми «Реклама та зв‘язки з громадськістю» Інституту журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка Комісаренко Анастасія.
Матеріали надано НМЦ соціально-гуманітарної взаємодії