Університет Грінченка приєднується до Дії

Університет Грінченка приєднується до Дії

Квітень 2021 року
Київський університет імені Бориса Грінченка

 

    

 

 

Україна стала першою державою світу, в якій цифрові паспорти у смартфоні стали повним юридичним аналогом звичайних документів. Вже з 23 серпня цього року кожна організація прийматиме цифрові паспорти у Дії (Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» від 30.03.2021 р., № 1368-IX). Відтепер вони на рівні Закону України мають таку ж юридичну силу, як і їхні пластикові чи паперові аналоги. Це ще один дуже важливий крок у побудові цифрової держави та входження в режим без паперів. При переході до цифрової держави важливим є наявність в єдиному місці всіх документів в цифровому вигляді та швидке отримання усіх  послуг в онлайн з використанням власного смартфону.

Київський університет імені Бориса Грінченка став першим закладом вищої освіти, який впровадив використання е-студентського з застосунку Дія в таких життєвих ситуаціях:

- вхід в корпуси Університету;

- користування читальним залом бібліотеки Університету;

- вхід у гуртожитки Університету.

Як скористатися е-студентським:

  1. Завантаж Дію
  2. Авторизуйся в Дії
  3. Перевір чи підтягнувся студентський в Дії
  4. При вході в Університет чи гуртожиток відкрий студентський в Дії
  5. Покажи відповідальному працівнику
  6. Для підтвердження, що це не скріншот і не фото – натисни на документ
  7. З'явився QR-код? Вітаємо! Документ перевірено

Дія 2.0 – оновлений мобільний застосунок, за допомогою якого українці мають змогу отримувати доступ до своїх цифрових документів і в потрібних життєвих ситуаціях у кілька кліків шерити їхні цифрові копії. Серед них – ID-картка та закордонний біометричний паспорт, студентський квиток, посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, страховий поліс транспортного засобу, податковий номер (РНОКПП), свідоцтво про народження та довідка переселенця (ВПО).

Очікуємо на реалізацію статичного QR для отримання копій е-документа на e-mail у форматі .pdf.

 

04 26 DIYA   04 26 DIYA   04 26 DIYA