Пам’яті Бориса Грінченка

Пам’яті Бориса Грінченка

06 травня 2021 року
Київський університет імені Бориса Грінченка

 

 

 

 

6 травня 2021 року – день 111-их роковин смерті Бориса Дмитровича Грінченка. В Університеті імені Бориса Грінченка шанують пам’ять видатного письменника, науковця, педагога, громадсько-культурного діяча, літературознавця, лексикографа, історика, публіциста. Заходи, проведені в навчальних підрозділах ЗВО, висвітлили значимість і масштабність його спадщини.

У Педагогічному інституті в академічних групах були проведені кураторські години «Пам’яті Бориса Грінченка». Студенти взяли участь у флешмобі «#Memory_Borys_Grinchenko».

В Інституті людини для першокурсників було проведено кураторські години, на яких обговорювались життя і творчість видатного українця, аналізувалась громадянська позиція письменника. 

Факультет права та міжнародних відносин розмістив на сторінках навчального підрозділу у Фейсбуці матеріали мультимедійного проєкту з популяризації української мови.

06 травня 2021 року в День вшанування пам’яті Бориса Грінченка студенти і викладачі Інституту філології стали учасниками різних заходів, зокрема:

  • онлайн-флешмобу «#Memory_Borys_Grinchenko» (модератори – куратори академічних груп);
  • журфіксу «Декламація, переклад віршів Б.Грінченка» (модератор – АнаньєваЛ.В., кафедра романської філології та порівняльно-типологічного мовознавства);
  • тематичного онлайн-семінару «Творчість Бориса Грінченка крізь призму технологій комп’ютерної лінгвістики» (модератор – Горохова Т.О., кафедра української мови);
  • онлайн-лекції «Жіноче питання» в епістолярії і публіцистиці Бориса і Марії Грінченків» (модератор – Яковлева  І. В., кафедра української літератури, компаративістики і грінченкознавства);
  • онлайн-екскурсії до Харківського літературного музею «Грінченко в Харкові.
  • Не до ювілею (модератор – Шовкопляс Г.Є., кафедра світової літератури);
  • онлайн кураторської години «Словник української живої мови…» (модератори – куратори студентських груп Білик К.М., Блохіна Н.О., Башкирова О.М., Горохова Т.О., ЄвтушенкоС.О., Жигун С.В., Корнієнко С.П., Лахно Н.В., Левінська О.О., Лягіна І.А., Мезі І.А., Пашкевич К.В.),

Фахівці Інституту журналістики до Грінченківських днів на платформі онлайн-проєкту «СловОпис» розмістили публікацію-статтю.

У Фаховому коледжі «Універсум», вшановуючи пам’ять Бориса Дмитровича, в соціальних мережах youtube, facebook розмістили відеоролики:

  • «Аве Марія» у виконанні викладача коледжу Христини Голян;
  • Пісня на слова Бориса Грінченка «Бурхливая річка». Виконує ансамбль«Cantabile». Концертмейстер - Бухарєв Олег.

Проведено інтерактивну лекцію «Вічне слово Бориса Грінченка», воркшоп «Б. Грінченко - видавець, письменник, педагог».

Інститут мистецтв реалізував віртуальний проєкт кафедри дизайну «Ми різні, але ми – Грінченківці!».

Матеріали надано НМЦ соціально-гуманітарної взаємодії та організації дозвілля студентів

Пам’яті Бориса Грінченка
Пам’яті Бориса Грінченка
Пам’яті Бориса Грінченка
Пам’яті Бориса Грінченка
Пам’яті Бориса Грінченка
Пам’яті Бориса Грінченка
Пам’яті Бориса Грінченка
Пам’яті Бориса Грінченка
Пам’яті Бориса Грінченка
Пам’яті Бориса Грінченка