Міжнародний студентський круглий стіл «Внутрішнє і зовнішнє, «свій» і «чужий», національне та міжнародне: проблеми розуміння права в сучасних умовах»

Міжнародний студентський круглий стіл «Внутрішнє і зовнішнє, «свій» і «чужий», національне та міжнародне: проблеми розуміння права в сучасних умовах».

25 травня 2021 року
Київський університет імені Бориса Грінченка

 

 

 

25 травня 2021 р. відбувся Міжнародний студентський круглий стіл на тему: «Внутрішнє і зовнішнє, «свій» і «чужий», національне та міжнародне: проблеми розуміння права в сучасних умовах». Участь у круглому столі взяли 43 студенти із 7 університетів. Ініціатива проведення заходу належала Факультету права та міжнародних відносин Київського університету імені Бориса Грінченка та Центру конституціоналізму та прав людини Європейського гуманітарного університету (м. Вільнюс, Литва). Учасників заходу радо вітали: керівниця Департаменту соціальних наук Європейського гуманітарного університету, доктор права, доцент Йоланта Беляускайте; декан Факультету права та міжнародних відносин Київського університету імені Бориса Грінченка, доктор наук з державного управління, професор Ігор Грицяк; керівниця Центру конституціоналізму та прав людини Європейського гуманітарного університету, доктор права, доцент Людмила Ульяшина.

Завдяки високому професіоналізму модераторів та дискусантів круглого столу: кандидата юридичних наук, доцента Андрія Чернеги; кандидата юридичних наук, старшого наукового співробітника Інни Ворошилової; кандидата юридичних наук, доцента Ірини Братко, кандидата юридичних наук, доцента Ліліани Тимченко; студентів Марії Жариловської, Марії Лозицької, Анастасії Капішон та Олександри Якіменко відбулися жваві дискусії навколо питань співвідношення національного та міжнародного права. Було підкреслено, що ці дві системи не є конкуруючими, а доповнюють одна одну. Спікери говорили про відповідальність правників перед суспільством, про те, що кожен повинен виконувати своє завдання і тоді державна машина буде працювати. Контекстуально держави є частиною одного цілого, світового порядку, який базується на мирі, повазі, рівності та справедливості.

Підготовка круглого столу велася інтернаціональною командою студентів, серед яких Богдан Прачун, Катерина Акушко, Андрій Хоменко та Адам Кадиров.

Міжнародний студентський круглий стіл став поштовхом для подальших спільних проектів та ініціатив українських та іноземних університетів.

Програма круглого столу

Матеріали надано Факультетом права та міжнародних відносин

 

Міжнародний студентський круглий стіл «Внут...
Міжнародний студентський круглий стіл «Внут...
Міжнародний студентський круглий стіл «Внут...
Міжнародний студентський круглий стіл «Внут...
Міжнародний студентський круглий стіл «Внут...
Міжнародний студентський круглий стіл «Внут...
Міжнародний студентський круглий стіл «Внут...