Святкування 25-ї річниці Конституції України у Київському Університеті імені Бориса Грінченка

Святкування 25-ї річниці Конституції України у Київському Університеті імені Бориса Грінченка

25 червня 2021 року
Київський університет імені Бориса Грінченка

 

   

 

 

28 червня 2021 року Україна відзначатиме  головне національне свято - День ухвалення Конституції. Це єдине державне свято, яке закріплене у самій Конституції. Стаття 161 говорить: "День прийняття Конституції України є державним святом - Днем Конституції України".

Сучасна історія Конституції нашої держави веде відлік з 1996 року. ЇЇ прийняття закріпило правові основи незалежної України, суверенітет і територіальну цілісність країни, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло становленню України як самостійної та незалежної держави, повноправного суб’єкта міжнародних правових відносин.

Враховуючи важливу роль Основного Закону країни у розбудові правової та демократичної держави, Президент Володимир Зеленський підписав указ про відзначення 25-ї річниці Конституції України.

Студенти та викладачі Київського Університету імені Бориса Грінченка активно долучилися до святкування.

Здобувачі освіти Факультету права та міжнародних відносин взяли участь в організованому Радою молодих юристів України спільно з Інститутом політико-правових та релігійних досліджень Всеукраїнському конкурсі есе «Молодь про Конституцію України». У соціальних мережах факультету в рамках проєкту «Юрист онлайн» розміщено присвячений знаменній події відеоролик,а на інтернет ресурсах Історико-філософського факультету -  матеріали на тему: «Історія становлення інституту Конституції в Україні».

Вихованці Фахового коледжу «Універсум», взявши участь у турнірі «Знавці права»,  продемонстрували грунтовні знання статей Конституції. Студенти спеціальності «Образотворче мистецтво» змагалися у візуалізації Основного Закону України.

Викладачі та студенти Інституту філології з нагоди 25-ї річниці Конституції нашої держави організували та провели:

- кураторські онлайн-години «Шлях української Конституції» (модератори – куратори академічних груп);

- круглий стіл «Україно моя, Україно, я для тебе навіки живу...» (модератори – викладачі кафедри германської філології);

- тематичну онлайн-зустріч «Конституція в різні часи історії української держави» (модератори – викладачі кафедри української літератури, компаративістики, грінченкознавства).

Студентська рада Інституту створила відеоролик «28 червня в житті українців».

На сторінках у соцмережах  Факультету здоровя, фізичного виховання і спорту всі охочі можуть ознайомитись з матеріалами про важливу історичну подію , а святкового дня - побачити фото флешмоб.

На Фейсбук сторінках, Інстаграм, сайтах Факультету інформаційних технологій та управління, Інституту людини розміщено поздоровлення з 25-річницею Конституції та інформаційні повідомлення.

 

Матеріали надано НМЦ соціально-гуманітарної взаємодії та організації дозвілля студентів

Святкування 25-ї річниці Конституції Україн...
Святкування 25-ї річниці Конституції Україн...
Святкування 25-ї річниці Конституції Україн...
Святкування 25-ї річниці Конституції Україн...