Пізнавальний проєкт «Nota bene»

Пізнавальний проєкт «Nota bene»

ІІ семестр 2020/2021 навчального року
Київський університет імені Бориса Грінченка

 

 

 

Nota bene — нотатка, яка ставиться на берегах навпроти тексту для виділення його найважливіших частин, на які слід звернути особливу увагу. Таке визначення дає словник.

«Nota bene» - так назвали у Київського Університету імені Бориса Грінченка започаткований в умовах карантину постійно діючий пізнавальний проєкт, який полягає у записі та поширенні на ютуб-каналі освітнього закладу просвітницьких відеолекцій, відеосюжетів на теми:

  • соціальна комунікація та соціальне середовище;
  • соціальне та психологічне допомога в умовах пандемії для боротьби з депресією;
  • інформаційна культура та безпека в Інтернеті;
  • медіаграмотність.

У ІІ семестрі 2020/2021 навчального року в рамках проєкту в соцмережах було розміщено 10 відеороликів, різноманітних за тематикою та виражальними засобами.

У роботах Інституту філології було висвітлено інформацію про те, що знають українці про Італію, Китай, Польщу, Японію. Сюжети виявились динамічними, цікавими, пізнавальними. Перебуваючи на вулицях столиці, студенти навчального підрозділу опитували перехожих: і про культуру, і про традиції, зокрема і традиційні страви, і про те, з чим асоціюється в уяві українців країна. А ще – просили назвати столицю країни, пригадати хоча б декілька слів італійською, китайською, польською, японською мовами…

Авторству студентів-філологів належать також відеоролики, у яких йшлося про таємниці рідної української мови, про фах перекладача…

Факультет інформаційних технологій та управління відзняв ролик,  який навчить безпечному користуванню Інтернетом і вдосконалить знання англійської.

Емоційна розповідь про трагічну сторінку в історії кримськотатарського народу - депортацію 1944 року, яка була визнана геноцидом, – тема відео Історико-філософського факультету.

У центрі уваги відеозанять, знятих студентами Факультету права та міжнародних відносин, стали: розгляд Статті 30 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», відповідно якої вся сфера обслуговування має перейти на українську з 16 січня 2021 року, та Статті 11 Закону України «Про захист персональних даних».

Кожен охочий, переглянувши відеоролики проєкту «Nota bene», зможе збагатити свій кругозір, отримати корисну інформацію, а також запропонувати увазі свої роботи на актуальні теми.

Тож бажаємо тим, хто ще не знайомий з відеопродукцією пізнавального проєкту, цікавих переглядів, а авторам – натхнення.

До зустрічі у соцмережах Університету Грінченка наступного навчального року.

Матеріали надано НМЦ соціально-гуманітарної взаємодії