І етап ХХІІ Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика

І етап ХХІІ Міжнародного конкурсу знавців української мови 
імені Петра Яцика

Київський університет імені Бориса Грінченка

 

   

 

У Київському університеті імені Бориса Грінченка пройшов І етап ХХІІ Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. До учасників з вітальним словом звернулися директор Інституту філології, доктор філологічних наук, професор Ірина Євгеніївна Руснак, завідувач кафедри української мови, доктор філологічних наук, професор Михайло Олексійович Вінтонів, доцент кафедри української мови, кандидат філологічних наук Наталія Павлівна Русаченко.

Конкурсні завдання першого етапу складалися з трьох блоків. Насамперед, на учасників чекали тестові завдання. У другому блоці потрібно було дати розгорнуті відповіді на три питання. На фінальному етапі було запропоновано чотири теми – цитати відомих людей, одну з яких учасники мали взяти за основу для виконання творчого завдання. 

Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика проводиться з метою забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя, сприяння утвердженню її статусу як державної, популяризації серед молоді.

Матеріали надано НМЦ соціально-гуманітарної взаємодії

 

І етап ХХІІ Міжнародного конкурсу знавців у...
І етап ХХІІ Міжнародного конкурсу знавців у...