Клуб українськомовних дискусій «Логос»

День української писемності та мови 
у Київському університеті імені Бориса Грінченка

Київський університет імені Бориса Грінченка

 

   

 

 

У Київському університеті імені Бориса Грінченка розпочав роботу клуб українськомовних дискусій «Логос».

Мета роботи мовного клубу: вдосконалення мовних навичок, формування високої мовної компетенції через живе позитивне спілкування для інтелектуально-твoрчого та майбутнього професійного саморозвитку.

Під час зустрічей відбуватиметься обговорення фільмів, спортивних, культурних, політичних подій в Україні і світі; проходитимуть дискусії та дебати на різні теми; виступи та презентації, зокрема поетичних та прозових творів, написаних членами клубу.

Перше засідання проходило онлайн. Модератори клубу, якими стали студенти Інституту філології Таїсія Храмова та Андрій Журба, ознайомили учасників з правилами:

  • взаємоповага під час дискусії;
  • не соромитися говорити, навіть якщо мовлення недосконале;
  • спілкуватися тільки українською.

Тема першого засідання: «Поштовхом до мого спілкування українською стало…». Із розповідей студентів учасники засідання дізналися, що хтось почав спілкуватися українською під впливом класного керівника, хтось – тільки вступивши до Університету Грінченка або переїхавши до Києва, а хтось – осмисливши історичне минуле та сьогодення рідної мови…

Емоційними, щирими, цікавими, глибокими, іноді неоднозначними були виступи всіх учасників дискусії. Виявилося, що серед них є чимало творчих особистостей, і саме тому під час одного з наступних засідань прозвучить  поезія студентів-грінченківців.

Матеріали надано НМЦ соціально-гуманітарної взаємодії та організації дозвілля студентів

Розмовний клуб української мови «Логос»
Розмовний клуб української мови «Логос»