Засідання Вченої ради Університету

Засідання Вченої ради Університету

04 квітня 2022 року
Київський університет імені Бориса Грінченка

 

 

04 квітня 2022 року відбулося засідання Вченої ради Університету, яке розпочалось із хвилини мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії РФ проти України.

Голова Вченої ради Віктор Огнев’юк представив новообраних членів ВР – Надію Матківську, студентку Факультету права та міжнародних відносин, та Ізабеллу Соболенко, студентку Факультету інформаційних технологій та управління, які виголосили й підписали зобов’язання члена Вченої ради Університету.

На засіданні було схвалено Звернення Вченої ради Університету Грінченка до світової спільноти щодо війни в Україні, яке буде перекладено іноземними мовами та поширено.

Члени Вченої ради одноголосно підтримали кандидатуру Світлани Голоско, помічника ректора, щодо нагородження її медаллю Бориса Грінченка «За служіння людині, громаді, суспільству» за громадянську мужність, патріотизм, самовіддану волонтерську діяльність під час війни РФ проти України.

У ході засідання було розглянуто питання реорганізації Муніципального закладу вищої освіти «Київська академія мистецтв» і Київського університету імені Бориса Грінченка та одноголосно прийнято рішення про схвалення реорганізації Муніципального закладу вищої освіти «Київська академія мистецтв» і Київського університету імені Бориса Грінченка шляхом злиття та утворення Київського столичного університету імені Бориса Грінченка.

Завідувач НДЛ інформатизації освіти Оксана Буйницька та директор Фахового коледжу «Універсум» Марія Братко презентували зміни до показників та вагових коефіцієнтів рейтингового оцінювання професійної діяльності науково-педагогічних, наукових і педагогічних працівників у конкурсі «Лідер року – 2022», які одноголосно було схвалено членами Вченої ради.

Затверджено нові освітні програми для другого (магістерського) рівня вищої освіти – «Освітній дизайн і коучинг в освіті дорослих» (доповідач – Людмила Хоружа, завідувач кафедри теорії та історії педагогіки Педагогічного інституту) і «Політичні технології та консультування» (доповідач – Олена Александрова, декан Історико-філософського факультету), і нову освітньо-наукову програму «Журналістика» для третього (освітньо-наукового рівня) (доповідач – Ольга Мітчук, професор кафедри журналістики та нових медіа Інституту журналістики). Декан Факультету здоров’я, фізичного виховання і спорту Георгій Лопатенко презентував нові редакції освітніх програм для другого (магістерського) рівня вищої освіти «Фізичне виховання», «Тренерська діяльність та спортивна підготовка» відповідно до вимог стандартів вищої освіти.

Директор Педагогічного інституту Ольга Котенко презентувала напрацювання робочої групи директорів/деканів Університету щодо Переліку цільових показників діяльності директора інституту / декана факультету, який було обговорено та одноголосно схвалено.

Також було затверджено Тематичний план видань Університету на 2022 рік, уточнено теми дисертацій, нові редакції освітньо-наукових програм для третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти («Освітні, педагогічні науки», «Дошкільна освіта», «Фізична культура і спорт», «Образотворче та декоративне мистецтво», «Музичне мистецтво», «Релігієзнавство», «Історія та археологія», «Філософія», «Філологія», «Економіка», «Психологія», «Інформаційна безпека держави», «Соціальна робота»), прийнято рішення про видачу дипломів доктора філософії.

Засідання Вченої ради Університету
Засідання Вченої ради Університету
Засідання Вченої ради Університету
Засідання Вченої ради Університету
Засідання Вченої ради Університету
Засідання Вченої ради Університету