«ПРОговоримо»: 10 зустрічей та майже 20 годин щирих розмов позаду

«ПРОговоримо»: 10 зустрічей та майже 20 годин щирих розмов позаду

17 квітня 2022 року
Київський університет імені Бориса Грінченка;

 

 

 

17 квітня 2022 року Центр програм з лідерства служіння провів першу зустріч в рамках проєкту “ПРОговоримо” — серії щотижневих зустрічей для підтримки морального та психологічного стану грінченківців в умовах повномасштабної війни в Україні.

З того часу команда Центру провела 10 зустрічей, на яких своїми емоціями та переживаннями ділись студенти та викладачі Університету. Максимальна кількість учасників (20 осіб) була зафіксована під час однієї із перших зустрічей, надалі коло підтримки налічувало 5-7 учасників, що давало змогу кожному висловитись та отримати необхідний зворотній зв’язок. Традицією стало на початку кожної зустрічі розповісти про те, з якими радісними чи сумними новинами пройшов тиждень. Серед тем, які обговорюють учасники: емоційна виснаженість та втома, перебування за кордоном, втрати, адаптація до невідомості та побудова свого нового майбутнього, агресія та способи її переживання, життя у нових умовах. Найбільш актуальною залишається тема про відчуття провини. Проте, ми продовжимо повторювати — не можна знецінювати власні переживанні та порівнювати свій власний внесок у перемогу з іншими.

Завершення зустрічей були теплими і зворушливими, адже учасники відзначали необхідність зустрічатись у такому колі однодумців, отримувати підтримку та мати змогу поділитись своїми думками. У час, коли соціальні зв’язки слабшають і ми не маємо змоги бачитись із близькими та рідними так часто, як хотілось (або навпаки, бачимо їх занадто часто і хочеться відволіктись), спілкування у колі доброзичливих та уважних колег та знайомих стає у нагоді.

Модератором зустрічей виступає Марія Вижва, методист Центру програм з лідерства служіння, психолог та сертифікований гештальт-терапевт.

Зустрічі будуть продовжуватися допоки не закінчиться війна і грінченківці відчуватимуть потребу у постійній психологічній підтримці. Щоб доєднатися до наступної зустрічі, звертайтеся на пошту Центру програм з лідерства служіння, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., а також сторінки у Facebook та Instagram.

Матеріали надано Центром програм з лідерства служіння