Підвищення кваліфікації в рамках співпраці з Програмою імені Фулбрайта в Україні

Підвищення кваліфікації в рамках співпраці з Програмою імені Фулбрайта в Україні

Лютий 2023 року
Київський університет імені Бориса Грінченка

 

   

 

За підтримки НДЛ інтернаціоналізації вищої освіти та в рамках співпраці з Програмою імені Фулбрайта в Україні в Університеті Грінченка протягом лютого 2023 року викладачі Факультету романо-германської філології та Факультету педагогічної освіти, а саме кафедри іноземних мов і методик їх навчання  проходили курс навчання за програмою підвищення кваліфікації (дидактичний модуль) «Використання навчальних інформаційно-комунікативних технологій у викладанні іноземних мов на прикладі успішних практик США». Курс було розроблено і представлено  професоркою  Університету Арізони (США), стипендіаткою Програми імені Фулбрайта  Бетул  Черкавські .

Цей практичний курс ознайомив учасників з основними концепціями та ідеями цифрової грамотності, навчального дизайну та розробки навчальних програм з використанням інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), характерних для викладачів лінгвістики та іноземних мов на рівні вищої освіти. Учасники досліджували взаємозв'язок між дизайном, педагогікою та технологіями шляхом створення електронного  портфоліо для використання в класі.

Особлива увага приділялася викладанню міжкультурної компетентності, дизайну досвіду навчання (LX), який охоплює результати досліджень та найкращі практики з різних дисциплін, включаючи науки про навчання, нейронауки, дизайн взаємодії, дизайн-мислення та навчальний дизайн.  Завдання курсу включали вивчення значення дизайну навчального досвіду для викладання та вивчення іноземних мов, обговорення міжкультурної компетентності та її значення для викладання іноземних мов, створення технологічно насичених навчальних матеріалів для вирішення навчальних проблем та досягнення різних навчальних цілей, обговорення найсучасніших тенденцій та розробок у викладанні іноземних мов та обмін досвідом щодо їх використання.

Дякуємо представникам офісу Програми імені Фулбрайта в Україні за надану можливість долучитись до корисного навчального досвіду!

Матеріали надано НДЛ інтернаціоналізації вищої освіти

Підвищення кваліфікації в рамках співпраці ...
Підвищення кваліфікації в рамках співпраці ...