Ukrainian National H-index Ranking 2023: Університет Грінченка в категорії «Високий науковий потенціал»!

Ukrainian National H-index Ranking 2023: Університет Грінченка в категорії «Високий науковий потенціал»!

квітень 2023 року
Київський університет імені Бориса Грінченка

 

 

Командою розробників міжнародного некомерційного рейтингу National H-index Ranking опубліковано рейтинг дослідницьких установ України - Ukrainian National H-index Ranking. Рейтинг оцінює наукову діяльність вчених, університетів, наукових організацій та установ на основі консолідованого показника індексу Гірша в наукометричних базах даних Scopus, Web of Science та Google Scholar, який є уніфікованим показником оцінки наукової продуктивності, що забезпечує об’єктивність та прозорість методології ранжування.

За підсумками ІІ кварталу 2023 року Київський університет імені Бориса Грінченка посів 133 позицію в рейтингу Ukrainian National H-index Ranking з-поміж 442 наукових установ України. Рейтингова позиція університету входить в категорію «Високий науковий потенціал», в яку включені до 30% найкращих наукових установ в країні за показниками наукової продуктивності.

З рейтинговими списками науковців Київського університету імені Бориса Грінченка за показниками індексу Гірша в Scopus та Google Scholar можна ознайомитись за посиланням.

Окрім загального рейтингу представлені рейтинги наукових установ у розрізі НМБД Scopus, Web of Science та індивідуальні рейтинги найкращих науковців країни за показниками НМБД Scopus та Google Scholar.

За показниками наукометричних баз даних Київський університет імені Бориса Грінченка посів:

В рейтингу найкращих науковців України «ТОП 1000 українських науковців в Scopus» 682 позицію посіла Литвин О.С., кандидат фізико-математичних наук, старший науковий співробітник, декан Факультету інформаційних технологій та математики (h-index - 17).

В рейтингу «ТОП 1000 українських науковців в Google Scholar» представлено 4 науковця Університету Грінченка:

  • 209 позиція - Морзе Н.В., доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України, професор кафедри комп`ютерних наук Факультету інформаційних технологій та математики (h-index - 34);

  • 551 позиція - Литвин О.С., кандидат фізико-математичних наук, старший науковий співробітник, декан Факультету інформаційних технологій та математики (h-index - 25);

  • 624 позиція - Відейко М. Ю., доктор історичних наук, старший науковий співробітник, завідувач кафедри археології та давньої історії Факультету суспільно-гуманітарних наук (h-index - 24);

  • 634 позиція - Осадчий В.В., доктор педагогічних наук, професор, декан Факультету економіки та управління (h-index - 24).

Вітаємо колег та бажаємо подальших наукових та професійних здобутків!

Ukrainian National H-index Ranking 2023