Фестиваль науки - 2023: Круглий стіл «Університетська автономія: баланс між державним регулюванням та відповідальною незалежністю»

Фестиваль науки 2023: Круглий стіл на тему «Університетська автономія: баланс між державним регулюванням та відповідальною незалежністю»

18 травня 2023 року

Київський університет імені Бориса Грінченка

 

 

 

18 травня 2023 року у рамках Фестивалю науки – 2023 відповідно до плану реалізації проєкту напряму Жан Моне програми Еразмус+ «Університетська автономія у розвитку демократичних цінностей у вищій освіті: досвід країн ЄС для України» за підтримки НДЛ інтернаціоналізації вищої освіти відбувся міжнародний круглий стіл на тему «Університетська автономія: баланс між державним регулюванням та відповідальною незалежністю».

Фестиваль науки – 2023

Координатором проєкту є к.пед.н., доц. Проценко О.Б., доцент кафедри соціальної педагогіки Інституту педагогічних наук Педагогічного факультету, Єзуїтський університет Ігнатіанум у Кракові (Польща), яка модерувала захід.

Круглий стіл відбувся за участі широкого кола провідних спеціалістів з питань університетської освіти, автономії університетів та інтернаціоналізації, зокрема: викладачі та здобувачі освіти третього (освітньо-наукового) рівня Університету Грінченка, представники Єзуїтського університету Ігнатіанум у Кракові (Польща), Hellenic Open University (Греція), Державного університету телекомунікацій (м. Київ, Україна), Маріупольського державного університету (м. Київ, Україна), Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (м. Чернівці, Україна), Львівського національного університету імені Івана Франка (м. Львів, Україна) та ін.

У ході цього науково-практичного заходу в межах магістральної теми автономії університетів було розглянуто і наступні дотичні питання:

  • Інтернаціоналізація вищої освіти як показник автономії університету з точки зору кореляція державного й інституційного
  • нормативно-правовий вимір нетократичних аспектів державного регулювання системи вищої освіти
  • розвиток приватних університетів Європи
  • інноваційний розвиток університетської освіти на засадах стратегічного управління та самоврядування та ін.

Захід відбувся у форматі обміну професійним досвідом і думками, добрими практиками та обговорення шляхів збереження цінностей європейської демократії як основи становлення та невпинного дотримання університетської автономії.

Матеріали надані НДЛ інтернаціоналізації вищої освіти

 

«Університетська автономія: баланс між держ...
«Університетська автономія: баланс між держ...
«Університетська автономія: баланс між держ...
«Університетська автономія: баланс між держ...
«Університетська автономія: баланс між держ...
«Університетська автономія: баланс між держ...
«Університетська автономія: баланс між держ...