Університет Грінченка посів 13 місце в “TRANSPARENT RANKING: Top Universities by Citations in Top Google Scholar profiles”

Університет Грінченка посів 13 місце в “TRANSPARENT RANKING: Top Universities by Citations in Top Google Scholar profiles”

липень 2023 року
Київський університет імені Бориса Грінченка

 

Опубліковано черговий випуск міжнародного рейтингу “TRANSPARENT RANKING: Top Universities by Citations in Top Google Scholar profiles”. Київський університет імені Бориса Грінченка посів 13 місце з 99 ЗВО України, представлених у рейтингу.

У порівнянні з липневим випуском рейтингу 2022 року Університет Грінченка у липні цього року піднявся на 5 позицій з-поміж ЗВО України та на 40 позицій з-поміж університетів світу, представлених у Transparent Ranking.

Загальна кількість цитувань за рік збільшилась на 17474 та склала 56108, що майже вдвічі перевищує приріст цитувань за попередній період.

При підрахунку рейтингу враховуються дані із загальнодоступних профілів працівників Університету в Google Scholar Citations.

Методологія рейтингу включає наступні критерії:

  • у поле “Приналежність” використовується офіційна (нормована) назва ЗВО;
  • профілі працівників містять транслітерацію імен латиницею;
  • перші 310 профілів Google Scholar мають містити тільки особисті профілі працівників. Заклади вищої освіти, які містять неіндивідуальні профілі (журнали, відділи, групи) серед 310 найбільш цитованих, виключаються з рейтингу (кількість цитат дорівнює нулю);
  • якщо для одного автора є декілька записів (дублікатів), використовується лише найкращий профіль;
  • будь-які недоброчесні дії задля збільшення кількості цитувань караються виключенням закладу вищої освіти з рейтингу.

Дякуємо науково-педагогічним працівникам Університету Грінченка за вагомий внесок у підвищення рейтингу та бажаємо подальших наукових досягнень!

TRANSPARENT RANKING: Top Universities by Ci...
TRANSPARENT RANKING: Top Universities by Ci...