Академічна мобільність в Університеті імені Масарика (Чехія)

Академічна мобільність в Університеті імені Масарика (Чехія)

06-10 листопада 2023 року
Київський університет імені Бориса Грінченка

 

 

Університет Грінченка завжди прагне досконалості! Цього разу - через запозичення найкращих європейських практик інтернаціоналізації університетської освіти. З 6 по 10 листопада ц.р. СНС НДЛ інтернаціоналізації вищої освіти, д.н. держ.упр., доц. Тетяна Костюк здобувала новий досвід в рамках навчального стажування «Через інтернаціоналізацію до розвитку університету». Участь у цьому стажуванні взяли представники міжнародних відділів 10 найкращих університетів України, обʼєднаних проєктом «Посилення можливостей вищих закладів освіти педагогічного спрямування в Україні», що реалізовується за підтримки Чеської агенції розвитку ("Strengthening the Capacity of Pedagogical Higher Education Institutions in Ukraine").

Всі дні стажування були насичені лекціями провідних теоретиків і практиків ЧР та Університету імені Масарика (м. Брно, Чеська Республіка), які розповіли про стратегію розвитку інтернаціоналізації Університету Масарика, організаційну структуру та управлінські рішення, що сприяють її ефективності на інституційному та державному рівнях. Цінними були і практичні заняття з нетворкінгу, і теоретичні лекції про сучасні тренди з реконцептуалізації підходів до осмислення ІВО та складових елементів цього процесу.

Завдяки тривалій тісній дружбі та співпраці між Університетом Грінченка та Університетом Масарика українсько-чеські проєкти є завжди ефективними та створюють підґрунтя для взаємного збагачення добрими практиками.

Матеріали надані НДЛ інтернаціоналізації вищої освіти

Академічна мобільність
Академічна мобільність
Академічна мобільність
Академічна мобільність