Грант від Nippon Foundation

Грант від Nippon Foundation

Київський університет імені Бориса Грінченка

 

 

 

Цього тижня Київський університет імені Бориса Грінченка, єдиний з-поміж закладів вищої освіти України, був відзначений у рамках проєкту “READ JAPAN PROJECT” та отримав грант на новітню японознавчу літературу від Nippon Foundation. Відповідні листи про відзначення Університету Грінченка отримали Надзвичайний та Повноважний Посол України в Японії Сергій Корсунський і Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі.

Проєкт “Read Japan Project” реалізується Токійським фондом політичних досліджень за фінансової підтримки Nippon Foundation – відомої в Японії установи, що здійснює благодійну діяльність у таких галузях, як соціальне забезпечення, охорона здоров’я, освіта.

Даний грант вдалося отримати завдяки спільній грантовій заявці Посольства Японії в Україні та Факультету східних мов Університету Грінченка, за підтримки Посольства України в Японії. Відзначимо, що значних зусиль до реалізації грантової заявки безпосередньо доклав Сергій Корсунський, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Японії, почесний професор Університету, чиї рекомендації були надіслані до фундації ще у травні 2023 року. Після тривалого і ретельного відбору Київський університет імені Бориса Грінченка було обрано переможцем у грантовій заявці.

Для Університету Грінченка стати частиною освітнього проєкту глобального рівня, до якого вже долучилися понад 1200 установ та бібліотек з усього світу, є значущою подією. Ми щиро вдячні Дипломатичному представництву України в Японії та Посольству Японії в Україні за сприяння та беззаперечну підтримку.

Усі видання, які будуть передані до Університету, – англомовні, тож із ними зможе ознайомитися широке коло дослідників – істориків, культурологів, економістів, фахівців у галузі міжнародних відносин. Представники фонду покладають сподівання на те, що ці видання стануть у пригоді не лише фахівцям у галузі японознавства, але й сприятимуть кращому розумінню країни Вранішнього сонця академічною спільнотою Університету, інших закладів вищої освіти і наукових установ.

Матеріали надані Факультетом східних мов

 

Грант від Nippon Foundation
Грант від Nippon Foundation