Заходи до Дня Києва

8465626 травня - 30 травня

Святкування Дня Києва кожного року стає подією, що виходить за межі столиці.  Місто-герой, місто-музей, місто-квітучих красенів каштанів, що символізують його самобутність, красу, постійне оновлення та розвиток.

Для грінченківців Київ – це рідне місто, в якому народився і стрімко зростає наш Університет. Студентська молодь з радістю, активно приєдналась до відзначення  1529-ого дня народження Києва

З 26-29 травня в Університеті відбулися різноманітні заходи з нагоди святкування Дня столиці.

Студенти Інституту мистецтв присвятили Дню Києва свої творчі здобутки. 27 травня 2011 року, хор «Gaudeamus»( художній керівник
Рябінко С.М.) та народний художний колектив «Brevis» (художний керівник
Нижник Т.М.) Інституту мистецтв, взяли участь у ІІ Всеукраїнському конкурсі-фестивалі хорових колективів, який проходив у приміщенні Національного заслуженого академічного українського народного хору імені Г.Верьовки.  Рішенням авторитетного журі, народний художній колектив «Brevis» отримав диплом ІІІ ступеню званням лауреата і був запрошений до участі у виступі зведеного хору лауреатів фестивалю під орудою художнього керівника Національного заслуженого академічного українського народного хору імені Г.Верьовки, Героя України, народного артиста України Анатолія Авдієвського, що відбувся 28 травня 2011 року на Співочому полі.

В Гуманітарному інституті пройшла кураторська година «Місто величне – стольний град Київ». Студенти долучилися до історії та різноманіття київських архітектурних стилів. Поетичний вечір «Як тебе не любити, Києве мій!», викликав у виконавців та слухачів щире захоплення органічним поєднанням в українській столиці давнини та сьогодення. Поглибленню цих емоцій сприяло відвідування Центру культури та історії «Київська Русь» (с.Копачів).

Студенти Інституту психології та соціальної педагогіки, студенти Гуманітарного інституту, взяли участь у щорічній спортивно-благодійній акції «Пробіг під каштанами». Всі зібрані в рамках проекту кошти передаються до Центру кардіології та кардіохірургії дітей раннього віку МОЗ України для придбання необхідного обладнання та витратних матеріалів.

В Педагогічному  інституті в академічних групах  були проведені виховні години «Київ – старовинний і сучасний», на яких  студентська молодь більш широко ознайомилась  з історією та перспективою розвитку нашого міста.

Креативність, образність мислення, обдарованість, студенти Інституту продемонстрували в літературному конкурсі «Під тінню київських каштанів» та фотоконкурсі «Як тебе не любити, Києве мій!». Із значної кількості сюжетних фото, що були представлені на конкурс, найкращими  визнано роботи студентки І курсу спеціальності «Початкова освіта» Марії Магас. А переможцем літературного конкурсу стала, студентка ІІ курсу спеціальності  «Початкова освіта» Лавриненко Дарина.

Студенти ІІ курсу долучились до загальноміських урочистих заходів, розповсюджуючи  безкоштовний святковий випуск газети «Вечірній Київ» серед киян та гостей столиці.

День Києва в Інституті лідерства та соціальних наук став для  інститутської ліги святом єдності. Адже, командна гра студентського активу «Лідер і його команда», створила атмосферу згуртованості і неподільності, стала сплеском життєвої енергії, що так довго чекала весни.

В Університетському коледжі проведено олімпіаду із Києвознавства.  20 учасників засвідчили достатньо високий рівень знань з історії Києва. Кращими києвознавцями стали студенти  ІІ курсу спеціальності початкова освіта: Щербакова Тетяна, Ляшенко Катерина, Міненко Валентина, Микитенко Марія.

З метою розширення культурного кругозору, відбулась фотовиставка, яка надала цікаву інформацію студентам та кураторам академічних груп щодо  експозицій, музеїв, переліку історико-архітектурних пам’яток Києва, їх адрес та режиму роботи.

В студентському гуртожитку відбулась тематична бесіда "Мій Київ", присвячена історії, культурі, сучасним тенденціям щодо набуття Києвом статусу європейської столиці. Інформація була особливо корисною для студентів, що проїхали на навчання з інших регіонів України. Яскраво проілюструвала тему розмови стіннівка до Дня Києва, підготовлена студентами Інституту мистецтв. 

День народження Києва в нашому Університеті відзначили як в дружній родині - щиро, різнобарвно, з гарним настроєм. Тож, заради процвітання нашого улюбленого міста, бажаємо Вам, дорогі грінченківці, міцного здоров’я, щастя та любові! Хай мир, добро й благополуччя будуть у кожній сім’ї! Успіхів і досягнень у всіх справах!

Гуманітарний інститут
Гуманітарний інститут
Гуманітарний інститут
Гуманітарний інститут
Гуманітарний інститут
Гуртожиток
Інститут мистецтв
Інститут мистецтв
Педагогічний інститут
Педагогічний інститут
Педагогічний інститут
Педагогічний інститут
Університетський коледж