Участь у церемонії запуску проєкту Європейського університетського альянсу NEOLAiA в Університеті Острави

Відзначення 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка  в Університеті Грінченка

05-06 березня 2024 року
Університет Острави (Чехія)

 

 

06 березня 2024 року науковий співробітник НДЛ інтернаціоналізації вищої освіти Київського столичного університету імені Бориса Грінченка Ірина Маньковська взяла участь у церемонії запуску проєкту Європейського університетського альянсу NEOLAiA в Університеті Острави (Чехія).

NEOLAiA - це альянс дев'яти молодих європейських університетів, які беруть участь у міжнародному співробітництві, слідуючи світовим тенденціям, і в той же час віддані своїй ролі у своїх містах та регіонах. Розташовані за межами головних європейських мегаполісів, університети NEOLAiA прагнуть допомогти регіонам процвітати, а їхнім мешканцям відчути себе частиною європейської спільноти. Київський столичний університет імені Бориса Грінченка є асоційованим партнером цього проекту.

Oсновними складовими проєкту є цифрова трансформація, різноманітність та інклюзія, а також підвищення мобільності. Серед очікуваних здобутків проєкту зазначається сприяння створенню більш об'єднаної, інноваційної, цифрової Європи, відкритої для всього світу, шляхом підвищення стійкості, досконалості, географічної та соціальної інклюзивності європейських вищих навчальних закладів. Також проєкт має на меті підвищити привабливість та конкурентоспроможність вищих навчальних закладів-учасників на світовій арені завдяки поглибленню транснаціональної співпраці та безперешкодній мобільності студентів, викладачів та транснаціональному співробітництву, а також створенню та обміну знаннями, розробці нових концепцій, технологій та інновацій. Крім того, серед цілей проєкту є просування європейських цінностей, сприяння повазі до академічної свободи та інституційної автономії, а також зміцнювання європейської ідентичності всіх студентів, викладачів, дослідників і співробітників для співпраці та спільного створення знань в рамках різних європейських і глобальних культур, на різних мовах, у різних секторах, галузях і академічних дисциплінах в умовах сприяння гендерній рівності, інклюзивності, різноманітності та справедливості.

На передодні заходу, 05 березня 2024 було проведено зустріч з проректором з міжнародної діяльності Університету Острави пані Ренатою Томашковою та представниками міжнародного відділу Університету та обговорено перспективи співпраці та тематику участі Університету Грінченка в проєкті Європейського університетського альянсу NEOLAiA.

 

Ціль 04. Якісна освітаЦіль 17. Партнерство заради сталого розвитку

Матеріали надані НДЛ інтернаціоналізації вищої освіти

Університет Острави (Чехія)
Університет Острави (Чехія)
Університет Острави (Чехія)
Університет Острави (Чехія)