Від теорії до практики: Штучний інтелект для працівників бібліотек м. Києва

Від теорії до практики: Штучний інтелект для працівників бібліотек м. Києва28 березня 2024 року

Київський столичний університет імені Бориса Грінченка

 

 

28 березня 2024 року завідувачем «Цифровий хаб інноваційних рішень» НДЛ цифровізації освіти Іриною Коваленко для слухачів курсів підвищення кваліфікації Інституту післядипломної освіти проведено тренінг «Штучний інтелект: від теорії до практики». До заходу долучилися бібліотекарі професійної (професійно-технічної освіти) м. Києва.

Під час заходу учасники ознайомилися з популярними інструментами генеративного штучного інтелекту, зокрема чат-ботами ChatGPT, Gemini, Microsoft Copilot, Perplexity та Claude. Обговорення цих інструментів було спрямоване на їх потенційне використання в професійній діяльності бібліотекарів, зокрема, для створення контенту, навчальної підтримки, дослідницької роботи, автоматизації завдань.Також були представлені корисні інструменти ШІ для генерації зображень, відео, перетворення текстових даних в аудіоформат і навпаки.

Окрім того, учасники відвідали Цифровий хаб інноваційних рішень, де ознайомилися з технологіями створення і застосування голограм, доповненої та віртуальної реальностей.

Тренінг став важливим кроком у підвищенні кваліфікації працівників бібліотек щодо використання передових технологічних рішень. Отримані знання сприятимуть розумінню можливостей штучного інтелекту та інновацій у контексті розвитку сучасних бібліотек.

 

Від теорії до практики: Штучний інтелект
Від теорії до практики: Штучний інтелект
Від теорії до практики: Штучний інтелект
Від теорії до практики: Штучний інтелект