Перспективи розвитку співпраці в галузі вищої освіти між Україною та Австрією

Перспективи розвитку співпраці в галузі вищої освіти 
між Україною та Австрією

16 квітня 2024 року
Ужгородський національний університет (м. Ужгород, Україна)

 

 

16 квітня в Ужгородському національному університеті відбулася зустріч на вищому рівні представників освіти і науки України та Республіки Австрія щодо перспектив розвитку міжнародного співробітництва нашої країни в галузі вищої освіти загалом та посилення співпраці між українськими та австрійськими ЗВО зокрема. Серед учасників були представники Посольства Республіки Австрія в Україні та провідних університетів обох країн. Київський столичний університет імені Бориса Грінченка представляла перший проректор Лілія Гриневич.

Лілія Гриневич окреслила можливості міжнародного співробітництва в кризові часи воєнного та повоєнного стану, підкресливши роль закладів вищої освіти у відбудові України: «Минулого року ми оновили Стратегію розвитку нашого Університету, щоб відповідати викликам війни. Зокрема, ми зосереджуємо нашу діяльність на сталому розвитку в контексті відновлення нашої держави та європейської інтеграції». Вона також підкреслила пріоритетні напрямки співпраці визначені на різних факультетах Університету.

Серед пріоритетів співпраці було обговорено підготовку майбутніх педагогів та освітніх управлінців, зокрема в контексті впровадження шкільної реформи «Нова українська школа», яку наш Університет активно підтримує. Цей напрям викликав особливу зацікавленість з боку австрійських партнерів, оскільки серед запрошених ЗВО були провідні педагогічні установи Австрії, зокрема, University College of Teacher Education in Vienna та University College of Teacher Education Styria.

Організаторами події виступили Австрійська агенція з питань освіти та інтернаціоналізації (OeAD) разом із Федеральним міністерством освіти, науки і досліджень Республіки Австрія, Міністерством освіти і науки України та Національним Еразмус+ офісом в Україні.

 

Ціль 04. Якісна освітаЦіль 17. Партнерство заради сталого розвитку

Матеріали надані НДЛ інтернаціоналізації вищої освіти

Подія відбулася в Ужгородському національно...
Перша проректорка Університету Грінченка Лі...
Ректор Ужгородського національного універси...
Спільне фото делегацій з України та Австрії