Вебінар «Підготовка та атестація здобувачів ступеня доктора філософії»

Вебінар «Підготовка та атестація здобувачів ступеня доктора філософії»

04 квітня 2024 року
Київський столичний університет імені Бориса Грінченка

 

 

04 квітня 2024 року проректор з наукової роботи, голова Вченої ради Університету Наталія Віннікова ініціювала проведення організаційно-консультативного вебінару у формі «запитання-відповіді» для аспірантів, їх наукових керівників, гарантів, завідувачів кафедр, заступників з наукової роботи, деканів щодо змін у чинному законодавстві з питань підготовки та атестації здобувачів ступеня доктора філософії. Організаторами заходу виступила команда Докторської школи Київського столичного університету імені Бориса Грінченка.

В ході вебінару Наталія Віннікова окреслила основні зміни в законодавстві, що стосуються порядку підготовки здобувачів ступеня доктора філософії та процедури захисту дисертацій здобувачами. Було акцентовано увагу на важливості публічного захисту та одержанні диплома доктора філософії в статусі аспіранта.

За допомогою розробленої гугл-форми для реєстрації, запитання учасників було умовно згруповано за блоками. Так, завідувач аспірантури, докторантури Ілона ТРИГУБ надала відповіді, які хвилювали здобувачів та їх наукових керівників щодо вимог до публікацій за темою дисертації, в яких мають бути висвітлені наукові результати дослідження. Крім того, було акцентовано увагу на виконанні освітньої та наукової складових індивідуального плану аспіранта, а також обговорено можливість повторного вступу з метою захисту дисертації.

Методист Докторської школи – відповідальна особа за супровід діяльності разових спеціалізованих вчених рад Університету Ганна Сало надала відповіді на запитання щодо процедури атестації здобувачів, нормативних документів Університету, які регулюють питання публічної презентації та захисту, вимог до оформлення дисертації.

Загалом на платформі Zoom до заходу долучились близько 100 учасників. Вебінар відбувся у форматі жвавої дискусії, в ході якої кожен учасник отримав вичерпні відповіді, конструктивні роз’яснення та коментарі щодо хвилюючих питань в умовах законодавчого оновлення порядку підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії у закладах вищої освіти та порядку присудження ступеня доктора філософії.

Матеріали надані Докторською школою

Вебінар «Підготовка та атестація здобувачів...
Вебінар «Підготовка та атестація здобувачів...
Вебінар «Підготовка та атестація здобувачів...
Вебінар «Підготовка та атестація здобувачів...