Літня школа УАМ «Міждисциплінарна модель навчання»

Літня школа УАМ «Міждисциплінарна модель навчання»

14-20 квітня 2024 року
м, Познань

 

 

 

У період з 14 по 20 квітня 2024 року проходив другий етап весняної школи «Міждисциплінарна модель навчання» у місті Познань за ініціативи Університету імені Адама Міцкевича. Учасниками весняної школи були 30 студентів 1 - 6 курсів з багатьох навчальних закладів України, які представляли різні спеціальності. Серед яких була студентка 5 курсу освітньої програми «Початкова освіта» Стригун Альона.

Метою школи є ознайомлення студентів з потенціалом міждисциплінарного підходу до освіти. В рамках даного проєкту на заняттях були представлені дві моделі: модель міждисциплінарних індивідуальних досліджень та модель навчання Liberal Art and Science (LAS). Програма навчання передбачала прослуховування серії лекцій присвячених новому підходу до реорганізації освітнього процесу. Одну з таких лекцій провів доктор Костянтин Мазур, протягом якої студенти з іншого вектору поглянули на сучасні тенденції і тренди розвитку в освіті, а також мали змогу взяти участь в обговоренні низки нагальних питань. З огляду на тематику навчання, професор Рафал Димчик більш деталізовано показав на власному досвіді, як сучасна освіта може працювати на випередження, якими є умови оновлення методологічних засад, а також познайомив студентів з можливостями використання потенціалу міждисциплінарного підходу до навчання на власному досвіді. Невід’ємною частиною лекцій були воркшопи, де студенти об’єднуючись в групи мали змогу представити власний проєкт-задум керуючись можливостями своєї спеціальності.

Учасники літньої школи відвідали Факультет польської та класичної філології, де мали нагоду познайомитися з доктором Андрієм Гладієм, а за сумісництвом автором книги «Ісландія. Північні дні півночі». Автор розповів про особливості цієї країни та про свій шлях до успіху. Студенти мали безліч запитань, відповіді на які змусили студентське товариство задуматися про нову перспективу на майбутнє, а саме подорож задля освіти, натхнення створювати якісний продукт на основі вражень від подорожі та запозичення досвіду іншої країни.

Організатори проєкту розробили програму навчання враховуючи можливість відвідати українськими студентами більшість визначних місць міста Познань. На знак вдячності студентське товариство приготувало традиційну українську вечерю, куди були запрошені почесні гості. Такий формат дозвілля вкотре довів щирість дружби України та Польщі.

 

Ціль 04. Якісна освітаЦіль 17. Партнерство заради стійкого розвитку

Матеріали надані НДЛ інтернаціоналізації вищої освіти

Літня школа УАМ
Літня школа УАМ
Літня школа УАМ
Літня школа УАМ
Літня школа УАМ
Літня школа УАМ
Літня школа УАМ
Літня школа УАМ