Scimago Institutions Rankings: Перше місце в рейтингу з-поміж університетів України!

Scimago Institutions Rankings: Перше місце в рейтингу з-поміж університетів України!Київський столичний університет імені Бориса Грінченка

 

Київський столичний університет імені Бориса Грінченка вперше включено у міжнародний рейтинг академічних та наукових установ Scimago Institutions Rankings. За результатами рейтингу Університет Грінченка посів перше місце з-поміж 49 університетів України, представлених у рейтингу!

Міжнародний рейтинг SCImago Institutions Rankings оцінює установи за складним індикатором, який об’єднує три різні набори показників на основі результативності наукових досліджень, інноваційних результатів і впливу на суспільство, виміряного досягненнями у реалізації Цілей сталого розвитку, визначеними Організацією Об’єднаних Націй та видимістю вебсайтів установи в інтернеті. Методологія рейтингу включає показники науково-публікаційної активності науково-педагогічних працівників, цитованості наукових публікацій, міжнародного співробітництва, відкритого доступу до наукових публікацій, інноваційної, патентної активності, видимості вебсайтів в інтернеті та поширення в соціальних мережах. У випуск 2024 року додано новий показник, який враховує кількість наукових публікацій, пов’язаних із Цілями сталого розвитку, визначеними Організацією Об’єднаних Націй.

На позицію Університету в рейтингу впливає публікаційна активність науково-педагогічних працівників, зокрема дотримання принципів відкритої науки, цитованість наукових публікацій, регулярне наповнення науковими доробками Інституційного репозиторію, співпраця з іноземними закладами вищої освіти і науковцями, зокрема у проведенні наукових досліджень із публікацією статей у співавторстві та ін.

Із результатами рейтингу можна ознайомитись за посиланням.

Вітаємо наукову спільноту Університету Грінченка з таким вагомим здобутком та бажаємо нових звершень!