Міжнародна конференція «Переосмислення ролі вчителів та педагогічної освіти для нашого майбутнього»

Міжнародна конференція «Переосмислення ролі вчителів та педагогічної освіти для нашого майбутнього»19 червня 2024 року

 

 

 

Перший проректор Київського столичного університету імені Бориса Грінченка Лілія Гриневич на запрошення Гельсінського університету взяла участь у міжнародній конференції «Переосмислення ролі вчителів та педагогічної освіти для нашого майбутнього» (Reimagining teachers and teachers education for our future), яка проходить з 18 по 20 червня у місті Гельсінкі, Фінляндія.

Захід об’єднав провідні університети Фінляндії та інших країн, щоб обговорити майбутнє педагогічної професії, а також ключову роль учителів у формуванні критично важливих, наскрізних навичок, необхідних для нашого майбутнього.

Лілія Гриневич взяла участь як експерт у панельній дискусії «Відбудовуємо українську освіту разом» (Rebuilding the Ukrainian education together). Серед запрошених спікерів були також перший заступник Міністра освіти і науки України, викладачі та студенти Гельсінського університету, а також голова Форуму педагогічної освіти та представники Міністерства освіти і культури Фінляндії.

Метою панельної дискусії було обговорення та вивчення потреб української освіти у воєнний та повоєнний періоди задля надання ефективної міжнародної допомоги та підтримки. Перший проректор закцентувала увагу на викликах, що стоять перед українською освітою від початку повномасштабного вторгнення, та окреслила найважливіші потреби, на які має бути спрямована підтримка, зокрема, міжнародних організацій. Особлива увага була приділена ролі вчителя та його професійної підготовки в контексті реалізації реформи «Нова українська школа» та викликів сучасності.

Міжнародна конференція «Переосмислення ролі...
Міжнародна конференція «Переосмислення ролі...