Нові горизонти співробітництва з Японією

Нові горизонти співробітництва з Японією27 серпня 2024 року
Київський столичний університет імені Бориса Грінченка

 

 

27 серпня 2024 року за участі Його Високоповажності Сергія Корсунського, Надзвичайного та Повноважного Посла України в Японії, почесного професора Київського столичного університету імені Бориса Грінченка відбулася офіційна церемонія підписання меморандуму про взаємопорозуміння між Київським столичним університетом імені Бориса Грінченка та Університетом Кобе Гакуїн (Японія).

Університет Грінченка під час церемонії представляли: в. о. Ректора Олександр Турунцев; голова Вченої ради, проректор з наукової роботи Наталія Віннікова; декан Факультету східних мов Іван Семеніст; заступник декана з наукової роботи Факультету східних мов Костянтин Комісаров; завідувач кафедри японської мови і перекладу Андрій Букрієнко; завідувач кафедри східної культури і літератури Дмитро Москальо, науковий співробітник НДЛ Інтернаціоналізації вищої освіти Ірина Маньковська.

Від Університету Кобе Гакуїн участь у церемонії взяли: президент Університету Кобе Гакуїн професор Накамура Мегумі; директор центру міжнародних обмінів, президент японської асоціації українознавців, професор Окабе Йошіхіко; заступник директора центру міжнародних національних обмінів Такаяма Осаму; запрошений професор університету Кобе Гакуїн Гораль Надія.

Під час відкриття церемонії Його Високоповажність Надзвичайний та Повноважний Посол України в Японії Сергій КОРСУНСЬКИЙ зазначив, що сьогоднішня подія, а саме укладення Меморандуму про співпрацю між Університетом Кобе Гакуїн та Київським столичним університетом імені Бориса Грінченка особливо гріє серце. «Для мене велика приємність брати участь у церемонії підписання, адже я є почесним професором Київського столичного університету імені Бориса Грінченка, запрошеним професором Університету Кобе Гакуїн. У Кобе Гакуїн цього року відкрито перший в Японії Український дослідницький центр. Після тривалої перерви в Японії нарешті з’явиться почесне консульство України, яке очолить професор Окабе Йошіхікой й в жовтні цього року ми його офіційно відкриємо. Сподіваюсь, співпраця між цими закладами швидко вийде на рівень спільних програм, подвійних дипломів, а згодом не тільки українські студенти зможуть приїжджати до Кобе шліфувати знання японської мови, але і японські студенти поїдуть у Київ вивчати українську» — зазначив Його Високоповажність Сергій Корсунський.

У своїй вітальній промові в. о. Ректора Київського столичного університету імені Бориса Грінченка Олександр Турунцев від імені всіх грінченківців висловив свою вдячність Його Високоповажності Сергію Корсунському, Надзвичайному та Повноважному Послу України в Японії за можливість активно розвивати японознавчі студії, а також відносини з провідними закладами вищої освіти Японії. Олександр Турунцев привітав представників Університету Кобе Гакуїн на церемонії та висловив подяку професорові Накамура Мегумі, президенту Університету Кобе Гакуїн, а також професору Окабе Йошіхіко, за готовність співпрацювати з Університетом Грінченка. «Сьогодні за безпосередньої участі Посольства України в Японії та особисто Його Високоповажності Сергія Корсунського, Надзвичайного та Повноважного Посла України в Японії, в історії відносин між нашими університетами ми відкриваємо важливу сторінку — офіційне започаткування дружніх відносин між нашими університетами» — відзначив Олександр Турунцев.

Олександр Турунцев висловив впевненість, що відкриття першого в Японії українознавчого центру на базі Університету Кобе Гакуїн сприятиме ще більшій співпраці між нашими університетами, а також допомагатиме у проведенні спільних наукових досліджень та участі у виданні спільних наукових публікацій.

Професор Накамура Мегумі, президент Університету Кобе Гакуїн підкреслив, що Університет Кобе Гакуїн — єдиний університет в Японії, де на постійній основі викладаються курси з українознавства, а також поділився із присутніми на церемонії планами із розвитку українознавства в Університеті Кобе Гакуїн. Професор Накамура Мегумі зазначив, що вражений кількістю студентів, які вивчають японську мову в Університеті Грінченка, а також висловив впевненість що із часом студенти та дослідники Університету Грінченка зможуть навчатися та проходити стажування в Університеті Кобе Гакуїн аби краще пізнати культуру та традиції Японії.

Висловлюємо свою щиру вдячність Посольству України в Японії та особисто Його Високоповажності Сергію Корсунському за підтримку Університету Грінченка у його прагненнях розвивати та поглиблювати українсько-японські відносини!

Нові горизонти співробітництва з Японією
Нові горизонти співробітництва з Японією
Нові горизонти співробітництва з Японією
Нові горизонти співробітництва з Японією
Нові горизонти співробітництва з Японією
Нові горизонти співробітництва з Японією
Нові горизонти співробітництва з Японією
Нові горизонти співробітництва з Японією