Світлій пам’яті Володимира Леонідовича Бурячка

 

Buryachok

 

Із щирою скорботою повідомляємо, що 29 березня, на 58-му році життя пішов у вічність член Вченої ради Університету, завідувач кафедри інформаційної та кібернетичної безпеки, доктор технічних наук, професор Володимир Леонідович Бурячок.

Його життя було яскравим прикладом високої працездатності, самовідданості справі та цілеспрямованості.

Володимир Леонідович Бурячок був членом Галузевої експертної ради Національного агентства забезпечення якості вищої освіти за галуззю 12 «Інформаційні технології», багато років був секретарем підкомісії 125 «Кібербезпека» НМК №8 Науково-методичної ради Міністерства освіти і науки України, головним редактором електронного науково-технічного видання «Кібербезпека: освіта, наука, техніка» Київського університету імені Бориса Грінченка, членом спеціалізованої ради Д 26.062.17 при Національному авіаційному університеті. Приймав активну участь у роботі професійних об’єднань за спеціальністю «Кібербезпека», зокрема, був членом Міжнародного товариства «Internet Society» та членом Міжнародного союзу електрозв’язку.

В.Л. Бурячок був нагороджений Почесною Грамотою Кабінету Міністрів України, Медаллю Бориса Грінченка «За особистий внесок у розвиток Університету», останні 3 роки поспіль отримував відзнаку «Лідер року» Університету Грінченка за високі показники в науково-педагогічній діяльності.

Володимир Леонідович народився 26 жовтня 1963 року в місті Лутугіне Луганської області.

Після закінчення Київського вищого інженерного радіотехнічного училища протиповітряної оборони у 1985 році отримав кваліфікацію воєнного інженера-математика і працював інженером-програмістом з 1985 по 1992 роки у Науково-дослідному інституті в Казахстані.

З 1992 по 2007 роки працював на посаді провідного наукового співробітника та начальника науково-дослідного відділу Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки ЗС України в м. Києві.

У 2007-2013 роках працював начальником науково-дослідного управління в Науково-дослідному інституті Головного управління розвідки Міністерства оборони України, професором (за сумісництвом) в Національному авіаційному університеті.

З 2013 по 2017 роки працював на посаді завідувача кафедри інформаційної та кібернетичної безпеки в Державному університеті телекомунікацій, м. Київ.

З вересня 2017 року працював на посаді завідувача кафедри інформаційної та кібернетичної безпеки Київського університету імені Бориса Грінченка.

Він є автором понад 250 наукових та навчально-методичних праць з кібербезпеки та інформаційних технологій, з них понад 50 наукових праць проіндексовані в міжнародних наукометричних базах.

Життя Володимира Леонідович – приклад порядної людини, талановитого організатора, педагога, науковця, керівника. Він був людиною самовідданої праці, людяності та щирості, завжди користувався заслуженою повагою серед колег і студентів.

Київський університет імені Бориса Грінченка висловлює щире співчуття рідним і близьким, колегам та всім, хто знав Володимира Леонідовича. Світла пам'ять…