Ємець Леонід Олександрович

Контактна інформація

l.yemets@kubg.edu.ua
м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська 18/2

Ємець Леонід Олександрович

Проректор з науково-методичної роботи, зв’язків з органами державної влади та місцевого самоврядування

Біографія

Депутат Київради IX скликання. Народний депутат України VII-VIII скликань, член Парламентської асамблеї Ради Європи. Доктор юридичних наук, Заслужений юрист України.

Освіта:

У 2001 році закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка, з відзнакою, за спеціальністю правознавство та здобув кваліфікацію магістр права.

У 2009 році захистив дисертацію на тему «Публічне управління неполітичними об'єднаннями громадян — адміністративно-правове дослідження» і здобув науковий ступінь – кандидат юридичних наук.

У 2017 присвоєно почесне звання «Заслужений юрист України».

У 2019 році здобув науковий ступінь доктора юридичних наук в Харківському національному університеті внутрішніх справ.

Трудова діяльність:

Трудову діяльність розпочав у 1998 році на посаді юрисконсульта у ТОВ «Маестро».

Впродовж наступних десяти років працював на посадах начальника юридичного відділу – юрисконсультанта у державних та комерційних організаціях.

З 2005 року викладач, доцент у Дніпропетровському гуманітарному університеті.

З 2012 по 2014 роки працював на посаді Секретаря Комітету, голови підкомітету з питань цивільного, господарського та адміністративного судочинства Комітету Верховної Ради України з питань верховенства права та правосуддя.

З 2014 по 2019 - на посаді Першого заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя. Член Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань підготовки законопроекту про внесення змін до Конституції України.

У 2015 році — Голова Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань перевірки фактів порушень під час проведення повторного голосування на виборах Криворізького міського голови 15 листопада 2015 року.

З 2015 по 2019 роки - Член Парламентської делегації до Парламентської Асамблеї Ради Європи. Голова субкомітету з питань виконання рішень Європейського суду з прав людини.

 

Громадська робота:

У 2006 році був обраний депутатом Печерської районної в місті Києві ради.

30 жовтня 2012 року обраний народним депутатом України по 221 мажоритарному округу (Печерський, частина Шевченківського та Солом'янського районів столиці).

Під час Революції гідності відповідав за судовий супровід активістів Євро- та Автомайдану.

У 2014 році повторно обраний Народним депутатом України по 221 мажоритарному округу.

Співголова групи з міжпарламентських зв’язків із Японією.

З 2020 року – депутат Київської міської ради.