Козацькими стежками

Козацькими стежками

21 - 22 жовтня 2023 року

Київський університет імені Бориса Грінченка

 

 

 

21 та 22 жовтня 2023 року заступники деканів з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи, співробітники НМЦ соціально-гуманітарної взаємодії та організації дозвілля студентів стали учасниками екскурсійного туру Черкащиною «Козацькими стежками». Проєкт реалізовано за підтримки первинної профспілкової організації Київського університету імені Бориса Грінченка.

У програму туру ввійшли сакральні для кожного українця місця, місця сили і величі тисячолітньої історії нашого народу. Давню історію – на його території знайдено залишки городища зарубинецької епохи – має село Бучак. В експозиції Бучацького краєзнавчого музею, відкритого 2021 року, представлено історичну, культурну та природну спадщину Трахтемирівського півострова, історію села та мистецьке відображення мальовничого Бучака у живописі та кінематографі.

Унікальне село Мошни запам’яталося учасникам екскурсії незвичайною Спасо-Преображенською церквою, побудованою за проєктом архітектора Джорджо Торрічеллі. Завершився перший день туру екскурсією по колись полковому місту Черкаси.

Програма другого дня була не менш насиченою. Грінченківці пройшлися стежками повстанців, вшанували пам'ять видатних отаманів, котрі продовжили справу своїх славних пращурів у Холодному Яру, який став справжнім символом боротьби та незламності духу українського народу. Адже саме на цій землі відбувалися доленосні події Коліївщини і героїчна боротьба Холодноярської Республіки.

Зануритись у вир славних подій, відчути вільний дух козацтва – таку можливість подарували учасниками туру екскурсії резиденцією Богдана Хмельницького у місті Чигирин та рідним селом гетьмана Суботів.

Висловлюємо подяку профспілковій організації за надану можливість помандрувати знаковими місцями нашої Батьківщини, тісно пов’язаними з історію становлення української державності, розширити кругозір, побачити і почути щось пізнавально нове, насолодитись мальовничими краєвидами.

Козацькими стежками
Козацькими стежками
Козацькими стежками
Козацькими стежками
Козацькими стежками
Козацькими стежками
Козацькими стежками
Козацькими стежками