Калінічева Галина Іванівна

Контактна інформація

426-84-05
h.kalinicheva@kubg.edu.ua

Калінічева Галина Іванівна

Старший науковий співробітник

Науковий ступінь, вчене звання

Кандидат історичних наук, доцент

Біографія

Закінчила історичний факультет Донецького державного університету за спеціальністю «Історія»; факультет громадських професій Дон ДУ за спеціальністю «Мистецтвознавство»; аспірантуру Дон ДУ. У 1996 р. захищено дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата історичних наук за спеціальністю 07.00.02 «Всесвітня історія» за темою «Українсько-німецькі освітні та наукові зв’язки у 1920-ті – 1930-ті рр.» У 2002 році отримала вчене звання доцента по кафедрі прикладної політології, комунікації та паблік рилейшинз.

Науково-педагогічну роботу з 1989 р. до 2010 р. здійснювала у закладах вищої освіти державної та приватної форм власності на посаді доцента, професора, декана факультету, директора Бізнес-коледжу, заступника директора та виконавчого директора Інституту. У 2010-2014 роках працювала в системі Національної академії наук України ученим секретарем Інституту європейських досліджень НАН України, заступником директора з наукової роботи в Інституті всесвітньої історії НАН України. Під час роботи в НДІ українознавства та всесвітньої історії очолювала відділ освітніх технологій (2014), а у Науково-дослідному інституті архівної справи та документознавства була завідувачкою відділу науково-інформаційної та редакційно-видавничої діяльності (2015-2016 рр.). З лютого 2016 р. по серпень 2021 р. працювала проректором з науково-методичної роботи у Міжнародному науково-технічному університеті імені академіка Юрія Бугая.

Досвід наукової роботи пов’язаний із проведення фундаментальних і прикладних тем НДР, організацією та проведенням наукових і науково-практичних конференцій, методологічних семінарів, підготовкою та виданням колективних монографій та збірників наукових праць.

Калінічева Г.І. є автором понад 250 наукових, навчальних та методичних робіт, зокрема – є автором та співавтором розділів у 12 колективних монографіях, 4 підручників та навчальних посібників, понад 130 наукових статей, низки локальних нормативних документів, що регламентують навчальну, методичну та наукову роботу учасників освітнього процесу у закладах вищої освіти.

Нагороджена знаком «Відмінник освіти України» (2004 р.), має відомчі та державні відзнаки.

Професійний і науковий інтерес

історія вищої освіти і науки, філософія освіти, міжнародні освітні і наукові зв’язки, розвиток громадянського суспільства в Україні.

Калінічева Г.І. є випускаючим редактором наукового журналу «Освітологія».