Міжнародна конференція «Благодійність як інструмент соціально-політичних змін»

DSC0536617 квітня 2014 року
м. Київ

 

 

 

17 квітня директор Інституту людини доктор педагогічних наук, професор О.В. Безпалько, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Т.Л. Лях, керівник відділу виховних технологій Д.А. Волківська та студенти взяли участь у Міжнародній конференції «Благодійність як інструмент соціально-політичних змін», яку проводив Український форум благодійників.

Під час пленарної доповіді Ендрю Роджерса – консультанта у сфері соціального партнерства (Великобританія) – було представлено новий соціальний підхід, який наразі активно поширюється у більшості європейських країн, коли суспільні послуги стають цілеспрямованої роботою «з» людьми, а не «на» них. Він охарактеризував два ключових поняття, які є частиною цього руху. Перше поняття «соціальні цінності» спрямоване на те, щоб кожен проект приносив такий самий максимальний ефект у соціальній, екологічній, економічній та сфері охорони здоров’я. Друге поняття тісно пов'язане з «активами, які базуються на розвитку громади», що є способом роботи з людьми, який мотивує їх ставати «співучасниками» творення власного благополуччя.

Співробітники та студенти Інституту людини також взяли участь у круглих столах «Благодійники, держава, реформи: співпраця у досягненні змін», «ЗМІ та благодійність: нові часи нові можливості», «Оцінка потреб громади/цільових груп – запорука ефективності благодійної діяльності»; ток-шоу «Благодійниками народжуються чи стають: як передати ген благодійності?», до якого долучилися Руслан Бахтиєв, керівник провітницького благодійного проекту «Обрані діти»; Ігор Васильченко, директор Приватної загальноосвітньої школи І ступення «Екологія і культура», член директорату Асоціації приватних закладів освіти м. Києва; Олександра Кольцова, українська співачка, композитор, журналіст, продюсер, ініціатор екологічних програм; Анжеліка Рудницька, співачка, телеведуча, художниця, президент мистецької агенції «Територія А».

CAM02098
CAM02101
CAM02122
CAM02123