Відзнаки Київського університету імені Бориса Грінченка у V Всеукраїнському конкурсі «Моральний вчинок-2015»

3

23 квітня 2015 року
м. Київ

 

 

 

 

 

«Коли людина робить той чи інший

моральний вчинок, це ще не свідчить про

її доброчесність; вона доброчесна тільки

у тому разі, якщо висока поведінка -

постійна риса її характеру»

Гегель

23 квітня 2015 року у Київському університеті імені Бориса Грінченка відбулась урочиста церемонія нагородження переможців та призерів V Всеукраїнського конкурсу «Моральний вчинок».

Організатори конкурсу - національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі, Інститут інноваційних технологій та змісту освіти Міністерства освіти і науки України, Київський університет імені Бориса Грінченка та Національний педагогічний університет імені М.П.Драгоманова.

З вітальним словом до присутніх звернувся співголова оргкомітету Конкурсу - доктор юридичних наук, заслужений юрист України, член-кореспондент Національної академії правових наук України, професор Василь Васильович Костицький. Він зачитав вітання від Першого Президента України, Голови Української Ради Миру, Героя України - Леоніда Макаровича Кравчука.

Людяність і милосердя, що притаманні нашому суспільству, знаходять своє втілення як у ділах, так і в проектах, що були надіслані на V Всеукраїнський Конкурс «Моральний вчинок». Особливістю цьогорічного Конкурсу стала велика кількість робіт, присвячених незалежності України, підтримці учасників Антитерористичної операції та соціальній допомозі сім'ям переселенців.

Для участі в Конкурсі учасники кожної вікової групи обирали один із тематичних напрямів - екологічний, соціальний або культурологічний та готували у довільній формі творчий звіт. На підсумковий етап конкурсу надійшло 579 творчих звітів про суспільно значущі проекти, в яких взяли участь понад 30 тисяч осіб з усієї Україні

Особливістю цьогорічного Конкурсу є велика кількість робіт, присвячених незалежності України, підтримці учасників Антитерористичної операції та соціальній допомозі сім'ям переселенців. Більшість робіт описує волонтерську допомогу бійцям АТО.

У V віковій категорії «Студенти вищих навчальних закладів» І місце посіли студенти Київського університету імені Бориса Грінченка з керівником проекту - Бєлофастовою Таїсією Юріївною, проректором з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи. Вони підготували культурологічний проект «Україна. В цьому слові для мене все…» - збірку навчально-методичних матеріалів до організації та проведення культурно-мистецьких заходів патріотичного спрямування, які презентують сценарії культурно-мистецьких заходів, проведених на базі Університету.

ІІ місце здобули студенти-виконавці Соціального проекту «ГО «Грінченківська громада - шлях до реалізації студентських ініціатив» з керівником - Огнев'юком Віктором Олександровичем, ректором Київського університету імені Бориса Грінченка. Автор проекту - студентка 5 курсу Гуманітарного інституту Університету Дудар Марія.

Історія молодої громадської організації «Грінченківська громада» Київського університету імені Бориса Грінченка - це історія моральних вчинків студентської молоді на тлі глобальних політичних потрясінь та суспільного протистояння в Україні від кінця 2013 року і до нині.

Активна участь у Революції гідності об`єднала багатьох студентів ідеями повсякденних моральних вчинків - допомога людям на Майдані, систематична волонтерська діяльність, консультування та юридичний супровід тих, до кого застосовувалися не правочинні дії - це стало засновком для створення «Грінченківської громади», яка займається організацією різноманітних заходів для молоді з метою її розвитку та популяризації всього українського, а також своєю активною життєвою позицією сприяє розбудові моральної держави - сучасної європейської України.

Спеціальну відзнаку отримали:

- Соціальний проект «Дух Майдану» (відеосюжет). Виконавці проекту - студенти Київського університету імені Бориса Грінченка. Керівник проекту - Коцюба Валентина Володимирівна, студент-магістр, інженер відео-монтажу.

- Культурологічний проект «Воля живе боротьбою…». Виконавці проекту - студенти Київського університету імені Бориса Грінченка, керівник проекту - Масімова Лариса Гагіківна, доцент кафедри реклами та зв'язків з громадськістю. «За популяризацію творчості Бориса Грінченка в контексті сучасних подій, за презентацію громадськості робіт молодих митців - оспівувачів подвигу борців Майдану, за любов до України, за збереження її культурної спадщини та пропагування історичних і моральних цінностей у такі непрості часи» студентам Київського університету імені Бориса Грінченка оголошена подяка.

Також наш Університет нагороджений спеціальною відзнакою «За сприяння морально-етичному вихованню учнівської та студентської молоді, вагомий внесок у розвиток меценатства і подвижництва в Україні».

Дорогі грінченківці, вітаємо всіх нас із спільною вагомою перемогою!

1
2
3
4
5
6