Презентація Центру відкритої освіти

8

11 листопада 2015 року
м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська, 18/2

 

 

 

11 листопада 2015 р. о 12.00 у залі ректорату Київського університету імені Бориса Грінченка (м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська, 18/2) відбулась презентація Центру відкритої освіти.

У презентації взяли участь Фіданян Олена Григорівна, директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації, Віктор Олександрович Огнев'юк, ректор Київського університету імені Бориса Грінченка, доктор філософських наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України; випускники дистанційного екстернату СЗШ №81, адміністрація, викладачі і методисти Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка, адміністрація і вчителі СЗШ №81 м. Києва, громадська організація «Центр громадської просвіти «Альменда», громадські організації, які займаються справами переселенців з Донбасу та Криму; представники навчальних закладів, які працюють в регіональному експерименті «Упровадження елементів дистанційного навчання школярів середніх загальноосвітніх навчальних закладів м. Києва».

О.Г. Фіданян, директором Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації та В.О. Огнев’юком, ректором Київського університету імені Бориса Грінченка наголошено на важливості проекту для освіти м. Києва та всієї України, щодо надання можливостей отримання освіти учням із зони АТО та тимчасово окупованих територій.

В ході презентації представлено досвід щодо організації дистанційного екстернату для учнів, що проживають в зоні АТО та тимчасово окупованих територіях в умовах регіонального експерименту «Модель центру відкритої освіти в умовах розвитку інформаційного суспільства», який впроваджують СЗШ №81 м. Києва та Інститут післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка під патронатом Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації.

Представники Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка і вчителі СЗШ №81 розповіли про організацію навчання учнів, що проживають в зоні АТО та тимчасово окупованих територіях та яким чином відбувається педагогічний супровід учнів, які навчаються за дистанційним екстернатом.

В 2014-2015 н.р. проведено навчання 19 випускників із зони АТО та тимчасово окупованих територій: 14 учнів із Луганської області, 3 – із Донецької області та 2 учнів із Криму. Всі ті учні, які приїхали і здали ДПА з української мови (як ЗНО) та з інших предметів вже отримали атестати та поступили в українські вищі навчальні заклади.

Відповідно до чисельних запитів батьків учнів, які звернулись до керівництва проекту у 2015 році, планується організувати навчання не тільки для випускників шкіл, а й для учнів інших класів, які проживають в зоні АТО та тимчасово окупованих територіях.

Перспективним напрямом розвитку Проекту учасниками заходу визначено співпрацю з громадськими організаціями, благодійними фондами, які можуть сприяти забезпеченню дистанційного навчання учнів, що проживають в зоні АТО та тимчасово окупованих територіях; поширенню інформації щодо роботи Проекту, створенню відкритих ресурсів для забезпечення якісного дистанційного навчання.

Учасники проекту також надали відповіді на запитання щодо організації дистанційного екстернату для учнів, що проживають в зоні АТО та тимчасово окупованих територіях.

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9