Університет Грінченка працюватиме над побудовою системи антикорупційного комплаєнсу

Університет Грінченка працюватиме над побудовою системи антикорупційного комплаєнсу

02 березня 2023 року
Київ

 

   

 

 

Асоціація юридичних клінік України провела відбір серед українських закладів вищої освіти, що виявили готовність оцінити корупційні ризики та розробити антикорупційну програму. За його результатами було визначено 6 університетів, які разом з експертами АЮКУ працюватимуть над побудовою системи антикорупційного комплаєнсу:

  • Київський університет імені Бориса Грінченка
  • Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана
  • Луцький національний технічний університет
  • Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця
  • Харківський національний педагогічний університет імені Г.С.Сковороди
  • Херсонський державний університет

Протягом наступних 8 місяців експерти проєкту навчатимуть антикорупційних уповноважених ЗВО оцінювати корупційні ризики та вибудовувати систему їх попередження, розроблять антикорупційну програму, яка відображатиме специфіку кожного ЗВО, а також у співпраці з юридичними клініками проведуть тренінгове навчання студентів щодо інструментів їх впливу на антикорупційну політику університетів.

Такі кроки допоможуть пілотним закладам вищої освіти зробити процес управління корупційними ризиками більш системним. У фокусі проєкту – посилення професійних компетенцій антикорупційних уповноважених і їх готовності впроваджувати існуючі стандарти діяльності, а також залучення студентства як активних агентів впливу на антикорупційні практики університетів.

Відбір та подальша співпраця з українськими ЗВО є частиною проєкту АЮКУ «Антикорупційний комплаєнс у вищій освіті: закордонний досвід і національна практика», що реалізується за підтримки Проєкту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія».

Джерело: Асоціація юридичних клінік України

Матеріали надано НМЦ інформаційно-рекламної та профорієнтаційної діяльності