Перша Всеукраїнська наукова Пі-конференція до Міжнародного дня математики

Перша Всеукраїнська наукова Пі-конференція  до Міжнародного дня математики

18 березня 2023 року
Київський університет імені Бориса Грінченка

 

   

 

 

Математика є необхідною складовою в багатьох аспектах нашого життя, включаючи інформаційні технології, економіку, бізнес, фінанси, інженерію тощо. Крім того, математика допомагає розвивати критичне мислення та аналітичні навички, навчає людей розв'язувати складні проблеми та приймати обґрунтовані рішення, що є важливим для успішної кар'єри в будь-якій галузі.

На жаль, часто математика сприймається як складна і нудна наука, що не має практичного застосування. Пропагування математики допомагає розширювати розуміння ролі і значення математики в нашому житті,  сприяє підвищенню рівня математичної грамотності, що, в свою чергу, позитивно впливає на рівень формування професійних компетентностей у галузях, що потребують математичних знань.

Тому важливою і вкрай потрібною стала ініціатива Національного центру «Мала академія наук» масштабного святкування Міжнародного Дня числа Пі, яке в цьому році оголошено і Днем математики. Київський університет імені Бориса Грінченка разом з іншими закладами освіти та науковими організаціями вже кілька років поспіль є співорганізатором цих заходів. Черговим спільним проєктом у рамках заходів  «Наукового пікніка з нагоди святкування міжнародного дня числа Пі» стала Перша всеукраїнська наукова Пі-конференція.

18 березня 2023 року школярі та студенти з різних областей України в онлайн та офлайн форматах презентували свої наукові дослідження та доробки. Університет Грінченка був як і співорганізатором, так і учасником конференції. Проректор з науково-методичної та навчальної роботи Олексій Жильцов та декан Факультету інформаційних технологій Оксана Литвин увійшли в програмний комітет конференції, завідувачка кафедри математики і фізики Світлана Семеняка, доценти кафедри Марія Астаф’єва і Дмитро Бодненко та старший викладач кафедри Олександра Локазюк – були членами організаційного комітету та модераторами однієї із секцій. А наші студенти спеціальності  111 Математика доповідали свої перші наукові результати. У секції «Математика, прикладна математика, статистика» свою роботу представив Євген Боканча, студент першого курсу, спеціальності Математика (науковий керівник – доцент кафедри математики і фізики Сергій Радченко), у секції «Математика експерт» – Уляна Степанова, студентка першого курсу, спеціальності Математика (науковий керівник – старший викладач кафедри математики і фізики Олександра Локазюк).

Сподіваємося, що дані заходи стануть традиційними, адже вони не лише дають прекрасну нагоду молодим математикам поділитися своїми науковими здобутками, а й сприяють формуванню математичної культури, стимулюють інтерес до математики серед широкої громадськості.

Матеріали надано Факультетом інформаційних технологій та математики

Перша Всеукраїнська наукова Пі-конференція ...
Перша Всеукраїнська наукова Пі-конференція ...
Перша Всеукраїнська наукова Пі-конференція ...
Перша Всеукраїнська наукова Пі-конференція ...
Перша Всеукраїнська наукова Пі-конференція ...
Перша Всеукраїнська наукова Пі-конференція ...