Академічна мобільність в Університеті Тойо (Японія)

Академічна мобільність в Університеті Тойо (Японія)

11 жовтня 2023 року
м. Токіо, Японія

 

 

Студентки Київського університету імені Бориса Грінченка освітньої програми «Мова і література (японська)» – Анастасія ХАРЧУК (6 курс) та Катерина КУДІНОВА (4 курс) розпочали семестрове навчання за програмою академічної мобільності в Університеті Тойо, Японія.

11 жовтня 2023 року наші студентки зустрілися із президентом Університету Тойо пані Етсуко Ягучі, яка привітала наших студентів із початком стажування та побажала успіхів у навчанні нашим студентам.

З нагоди початку навчання в університеті-партнері наші студентки поділилися своїми враженнями:

«Мене завжди зачаровувала Японія своєю культурою, архітектурою та літературою. З дитинства я знайомилась із цією країною і мала бажання її відвідати. Тож була дуже рада, коли отримала змогу навчатись в університеті Тойо. До початку навчального семестру іноземні студенти мали змогу познайомитись з містом Токіо. За цей короткий час я вже відвідала багато місць і навіть побувати на фестивалі. Щодо навчання, то в університеті Тойо чудовий кваліфікований персонал, який уважно ставиться до потреб студентів. Це справді неймовірно вивчати японську із носіями мови. Моєю ціллю наразі є успішно завершити семестр навчання в університеті Тойо, а також здобути магістерський ступінь у Київському університеті імені Бориса Грінченка. І якби мені не подобалась Японія, та я волію повернутись в Україну і працювати над її відновленням. Бажаю усім студентам гарно вчитись і йти до своєї мети! 頑張ってください! (Анастасія ХАРЧУК, 6 курс)»

«Я у захваті від Японії! Соціум, навчання, культура, памʼятки архітектури – все це настільки відрізняється від України, але в той самий час дуже комфортно почуваєш себе тут. Особисто мені подобається те, наскільки Токіо може бути різним, порівнюючи центр із периферією, проте всюди є щось своє, унікальне та неповторне. Осінній семестр в університеті Тойо уже розпочався, всі предмети дуже цікаві, а викладачі завжди готові допомогти. Подобається і міжкультурне спілкування із студентами з різних країн, отож у нас є шанс розказати про нашу країну, виклики, з якими українці стикаються зараз, у період повномасштабного вторгнення, і звичайно прославляти Україну своїми знаннями і досягненнями!» (Катерина КУДІНОВА, 4 курс).

Від імені Київського університету імені Бориса Грінченка щиро дякуємо Університету Тойо за співпрацю та можливість для студентів-грінченківців покращити свої знання японської мови.

Матеріали надані НМЦ інформаційно-рекламної та профорієнтаційної діяльності

Академічна мобільність в Університеті Тойо ...
Академічна мобільність в Університеті Тойо ...
Академічна мобільність в Університеті Тойо ...
Академічна мобільність в Університеті Тойо ...