Cпівробітництво з Університетом Акіта (Японія) та нові можливості для грінченківців

Cпівробітництво з Університетом Акіта (Японія) та нові можливості для грінченківців28 червня 2024 року
Київський столичний університет імені Бориса Грінченка

 

 

28 червня 2024 року відбулася офіційна церемонія підписання Угоди про академічну співпрацю та Меморандуму про взаєморозуміння та обмін студентами між Київським столичним університетом імені Бориса Грінченка та Університетом Акіта (Японія), яка проходила у форматі відеоконференції.

Київський столичний університет імені Бориса Грінченка під час церемонії представляли: в. о. Ректора Олександр ТУРУНЦЕВ; голова Вченої ради, проректор з наукової роботи Наталія ВІННІКОВА; декан Факультету східних мов Іван СЕМЕНІСТ; заступник декана з наукової роботи Факультету східних мов Костянтин КОМІСАРОВ; завідувач кафедри японської мови і перекладу Андрій БУКРІЄНКО; науковий співробітник НДЛ інтернаціоналізації вищої освіти Ірина МАНЬКОВСЬКА.

Від Університету Акіта участь у церемонії взяли: Президент Університету Акіта Йошіхіро МІНАМІЯ; проректор, директор відділу міжнародної співпраці Такеші ГОТО; декан Факультету освіти та гуманітарних наук Юнічі ОХАШІ, доцент Факультету освіти та гуманітарних наук Роман ПАСКА.

Під час церемонії підписання в.о. Ректора Київського столичного університету імені Бориса Грінченка Олександр ТУРУНЦЕВ наголосив, що в історії відносин між Університетом Грінченка та Університетом Акіта відкривається важлива сторінка – офіційне започаткування дружніх відносин між університетами. А також, що сьогоднішня зустріч має велике значення не лише для університетів, але й для розвитку українсько-японських відносин, оскільки освіта є тим фундаментом довкола якого будуються відносини в інших сферах. «Щороку до Київського столичного університету імені Бориса Грінченка вступають десятки молодих людей, які за покликом серця обирають японську мову та японознавство своєю професією. Вивчаючи японську мову, самобутню японську культуру та традиції вони вже зараз стають тими незримим мостами дружби, які поєднують наші країни та ще більше зближують Україну та Японію» – зазначив Олександр ТУРУНЦЕВ.

Президент Університету Акіта Йошіхіро МІНАМІЯ відзначив, що для нього велика честь взяти участь у церемонії підписання Угоди про академічну співпрацю та Меморандуму про взаєморозуміння та обмін студентами між Київським столичним університетом імені Бориса Грінченка та Університетом Акіта. «Університет Грінченка має тривалу історію дослідження японської мови та є єдиним закладом в Україні, який готує вчителів японської мови та присуджує професійні кваліфікації» – заявив Йошіхіро МІНАМІЯ. А також висловив сподівання, що обмін студентами та дослідниками буде розширюватися, а співпраця між Університетом Грінченка та Університетом Акіта буде зміцнюватися.

В урочистих заходах з нагоди започаткування дружніх відносин між Київським столичним університетом імені Бориса Грінченка та Університетом Акіта взяла участь також Олександра ГОЛОВНЯ, студентка 3-го курсу Факультету східних мов Університету Грінченка, яка зараз навчається в Університеті Акіта за програмою академічної мобільності. Під час виступу Олександра поділилася своїми враженнями від навчання в Університеті Акіта.

Наостанок учасники зустрічі домовилися, що співробітництво між університетами надалі буде охоплювати не лише обмін студентами та дослідниками, а також сприятиме обміну академічними публікаціями та науковою інформацією, проведенню та участі у спільних наукових заходах, конференціях, круглих столах, наукових дискусіях. А також сприятиме у проведенні спільних наукових досліджень та виданні спільних наукових публікацій.

Матеріали надані НМЦ інформаційно-рекламної та профорієнтаційної діяльності

Cпівробітництво з Університетом Акіта
Cпівробітництво з Університетом Акіта
Cпівробітництво з Університетом Акіта
Cпівробітництво з Університетом Акіта
Cпівробітництво з Університетом Акіта
Cпівробітництво з Університетом Акіта