Студенти-консультанти Юридичної клініки «АСТРЕЯ» прийняли участь у IХ Всеукраїнській правничій школі з судочинства

3-4 квітня 2015 р. відбулася IX Всеукраїнська правнича школа з судочинства, яка була організована Координаційною радою молодих юристів при Міністерстві юстиції України та Європейським університетом за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Проекту «Справедливе правосуддя». В рамках заходу були проведені майстер-класи провідними суддями-практиками різних ланок судочинства, зокрема Марчук Наталія – суддя Вищого спеціалізованого суду України, Шаповалова Ольга – суддя Верховного суду України у відставці, головний науковий співробітник Національної школи суддів, головний редактор журналу «Судовий вісник», Костишина Ольга – директор Департаменту представництва інтересів держави в міжнародних та іноземних судах Міністерства юстиції України; Ніколаєва Ольга радник з правових питань Проекту USAID «Справедливе правосуддя; Агаян Ашот радник з юридичних питань та громадянського суспільства Проекту USAID «Справедливе правосуддя». Майбутні юристи отримали практичні знання, ознайомившись із тонкощами судових методик здійснення судочинства.

В умовах проведення адміністративної та судової реформ, доповідачі підняли досить гострі та актуальні питання судочинства, що викликали жваві дискусії з приводу: кваліфікації та відбору суддів на посади, підконтрольності судовим інституціям та притягнення суддів до юридичної відповідальності. З цією метою були прийняті два закони «Про відновлення довіри до судової влади» та «Про очищення влади», виконання яких не принесло очікуваних результатів. Крім того, повністю паралізована Вища рада юстиції, попередній склад якої було розпущено ще рік тому, а новий так і не вдалося сформувати, зокрема й через блокування в судах. А без подання ВРЮ не можна звільнити жодного суддю. Піднімалися, також не менш важливі питання стосовно дієвості та реальності існування народних засідателів та суду присяжних; ефективність нового Кримінально-процесуального, цивільного та іншого процесуального законодавства в сучасних умовах реформування судової системи та підходів до судочинства.

Всі учасники заходу отримали сертифікати та дипломи і найголовніше безцінний досвід, знання та багато позитивних вражень, і нових друзів. ІХ Всеукраїнська правнича школа з судочинства закінчився проект урочистим врученням учасникам сертифікатів та дипломів. Від ЮК «АСТРЕЯ» сертифікати отримали Андрій Чернега та Тарко Анна.

 

9 судова школа-8831
9 судова школа-8833
9 судова школа-8837
9 судова школа-8838
9 судова школа-8855
9 судова школа-8860
9 судова школа-8866
9 судова школа-8868
9 судова школа-8896
9 судова школа-8898
9 судова школа-8907
9 судова школа-8962
9 судова школа-8974